PDA

Zobacz pełną wersję : Kierunkowskazy problem

limit3d
11-01-16, 14:34
Czy są jakieś bezpieczniki odpowiedzialne za kierunkowskazy?
Lewa strona mi szwankuje. Kierunek w przednim reflektorze działa, z boku nie działa, z tyłu również. Żarówki wyglądają ok. Dodatkowo przy włączeniu lewego kierunku częstotliwość mrugania jest większa niż prawego kierunku. Co może być nie tak?

Bartko
11-01-16, 14:43
Jest wspólny bezpiecznik, także jak świeci chociaż jeden na stronę to znaczy, że raczej żarówka do wymiany.

rafik54321
11-01-16, 15:26
Ew względnie może masz zaśniedziałe styki...

siara87
11-01-16, 15:42
lewy miga szybciej bo dwie zarowki z tej strony nie swieca i nie pobieraja pradu, to normalne, jak z drugiej strony wyjmiesz jedna zarowke to bedzie sie dzialo tak samo

limit3d
13-01-16, 13:15
Żarówki wymienione, styki wyczyszczone jednak nadal bez zmian - brak bocznego i tylnego migacza :mad:

Krawiec
13-01-16, 13:55
nie wiem czy to coś da, ale sygnał do kierunkowskazów idzie przez kostkę świateł awaryjnych. Wyciągnięcie przycisku od awaryjnych powoduje zupełny brak kierunkowskazów - może masz coś nie tak właśnie w tym miejscu?

Bartko
13-01-16, 14:48
A nie wsadziłeś czasem jakiegoś badziewia typu LED? Na pewno dobrze wkładasz te żarówki i czy są to nowe żarówki?
Każda strona (3 kierunki) ma wspólne zasilanie. Jeśli przedni działa to przerwa musi być gdzieś po drodze do bocznego i tylnego.
Jeśli pozostałe światła w tylnej lampie świecą to oznacza, że masa jest OK.

WARIATPRO
14-01-16, 02:56
Zrób dla próby z tył dodatkowa mase u mnie np z przodu lewy miał boczny juz nie a tylni na przemian ze swiatlem stop (blacharz gdzies przerwal kabel) zrobiłem mase od jakiejs śrubki i problem zniknął

limit3d
14-01-16, 21:33
nie wiem czy to coś da, ale sygnał do kierunkowskazów idzie przez kostkę świateł awaryjnych. Wyciągnięcie przycisku od awaryjnych powoduje zupełny brak kierunkowskazów - może masz coś nie tak właśnie w tym miejscu?
Dzięki za trop, na pewno sprawdzę :)

A nie wsadziłeś czasem jakiegoś badziewia typu LED? Na pewno dobrze wkładasz te żarówki i czy są to nowe żarówki?
Każda strona (3 kierunki) ma wspólne zasilanie. Jeśli przedni działa to przerwa musi być gdzieś po drodze do bocznego i tylnego.
Jeśli pozostałe światła w tylnej lampie świecą to oznacza, że masa jest OK.
Żarówki tradycyjne, nowe, Hella. Podejrzewam, że stare też są ok, więc problem nie leży w żarówkach, czy też montażu, ale dzięki za wszystkie sugestie.

Zrób dla próby z tył dodatkowa mase u mnie np z przodu lewy miał boczny juz nie a tylni na przemian ze swiatlem stop (blacharz gdzies przerwal kabel) zrobiłem mase od jakiejs śrubki i problem zniknął
Dzięki za trop :)