Zobacz pełną wersję : Kierunkowskazy problem
Czy są jakieś bezpieczniki odpowiedzialne za kierunkowskazy?
Lewa strona mi szwankuje. Kierunek w przednim reflektorze działa, z boku nie działa, z tyłu również. Żarówki wyglądają ok. Dodatkowo przy włączeniu lewego kierunku częstotliwość mrugania jest większa niż prawego kierunku. Co może być nie tak?
Jest wspólny bezpiecznik, także jak świeci chociaż jeden na stronę to znaczy, że raczej żarówka do wymiany.
rafik54321
11-01-16, 15:26
Ew względnie może masz zaśniedziałe styki...
lewy miga szybciej bo dwie zarowki z tej strony nie swieca i nie pobieraja pradu, to normalne, jak z drugiej strony wyjmiesz jedna zarowke to bedzie sie dzialo tak samo
Żarówki wymienione, styki wyczyszczone jednak nadal bez zmian - brak bocznego i tylnego migacza :mad:
nie wiem czy to coś da, ale sygnał do kierunkowskazów idzie przez kostkę świateł awaryjnych. Wyciągnięcie przycisku od awaryjnych powoduje zupełny brak kierunkowskazów - może masz coś nie tak właśnie w tym miejscu?
A nie wsadziłeś czasem jakiegoś badziewia typu LED? Na pewno dobrze wkładasz te żarówki i czy są to nowe żarówki?
Każda strona (3 kierunki) ma wspólne zasilanie. Jeśli przedni działa to przerwa musi być gdzieś po drodze do bocznego i tylnego.
Jeśli pozostałe światła w tylnej lampie świecą to oznacza, że masa jest OK.
Zrób dla próby z tył dodatkowa mase u mnie np z przodu lewy miał boczny juz nie a tylni na przemian ze swiatlem stop (blacharz gdzies przerwal kabel) zrobiłem mase od jakiejs śrubki i problem zniknął
nie wiem czy to coś da, ale sygnał do kierunkowskazów idzie przez kostkę świateł awaryjnych. Wyciągnięcie przycisku od awaryjnych powoduje zupełny brak kierunkowskazów - może masz coś nie tak właśnie w tym miejscu?
Dzięki za trop, na pewno sprawdzę :)
A nie wsadziłeś czasem jakiegoś badziewia typu LED? Na pewno dobrze wkładasz te żarówki i czy są to nowe żarówki?
Każda strona (3 kierunki) ma wspólne zasilanie. Jeśli przedni działa to przerwa musi być gdzieś po drodze do bocznego i tylnego.
Jeśli pozostałe światła w tylnej lampie świecą to oznacza, że masa jest OK.
Żarówki tradycyjne, nowe, Hella. Podejrzewam, że stare też są ok, więc problem nie leży w żarówkach, czy też montażu, ale dzięki za wszystkie sugestie.
Zrób dla próby z tył dodatkowa mase u mnie np z przodu lewy miał boczny juz nie a tylni na przemian ze swiatlem stop (blacharz gdzies przerwal kabel) zrobiłem mase od jakiejs śrubki i problem zniknął
Dzięki za trop :)