Zobacz pełną wersję : Uderzenie w Hak holowniczy
Witam,
Dostałem dość mocne uderzenie w hak holowniczy, są nawet delikatne ślady na zderzaku. Co mogło się jeszcze uszkodzić czego nie widać z zewnątrz?? Niedługo ma przyjechać rzeczoznawca do wyceny.
a do czego jest przykręcony hak?
Jesli sslady na zderzaku typu wgniotkiplastiku to warto tez sprawdzic belke pod zderzakiem czy teżnie ma wgniotki
sprawdz jeszcze podloge bagaznika czy nie ma nigdzie jakichs faldek i tylne podluznice od dolu
Nie wiem jak jest mocowany hak. Będę to musiał sprawdzić.
Czy warto zrobić geometrię tyłu? Mogła się skrzywić belka? Pewnie trzeba wykonać to na własny koszt i przedstawić wydruk likwidatorowi? Czy jest możliwość że zwrócą mi koszty?
ja w poprzednim samochodzie dostałem w koło zrobiłem geometrię na własny koszt wziąłem fakturę za geometrię i wysłałem do firmy ubezpieczeniowej ale niestety nie zwrócili mi kosztów
Spotkałem się z sytuacją, gdy po uderzeniu w hak pogięła się podłoga na długości ponad metra. Klapa tylna i zderzak z niedużymi uszkodzeniami. Jako że auto było stare, poszło do kasacji. Na szczęście to nie była Honda...