PDA

Zobacz pełną wersję : Irytujace szarpanie

WARIATPRO
14-10-15, 14:10
Witam nie dawno byłem zmuszony na swapa z D15B2 na D16Y3 poniewaz po raz kolejny puscila uszczelka pod głowicą i przy okazji zniszczyło sprzęgło wiec zostalo założone kompletne sprzęgło valeo inne koło zamachowe od 1.6 ale został pewien problem wcześniej przy ruszaniu dość mocno szarpało że całe autko skakało i teraz dalej sie nic nie zmieniło jak myślicie można obstawiać na pompke sprzegła lub wysprzęglik ? Czy moze dalej problem jest w sprzęgle lub w kole zamachowym ?

wiesko1261
14-10-15, 18:31
obejrzyj poduchy zawieszenia silnika i skrzyni

WARIATPRO
14-10-15, 22:38
Poduchy wszystkie dobre byly sprawdzane podczas przekładania silnika

wiesko1261
15-10-15, 18:01
w jakim stanie różnicowy w skrzyni ? czasem przytarta ośka satelitek i są wielkie luzy na różnicowym i półosiach
podnieś jedne koło ,na biegu i kręć prawa lewa strona kołem :)

m1j4g1
15-10-15, 18:30
Mi dość znacznie polepszyło się jak wyrzuciłem katalizator bo kompletnie się rozleciał. Dalej trochę szarpie, ale mam prawy zewnętrzny przegub do wymiany tak że to może jego wina.

Jedras
15-10-15, 21:30
No to różnicowy albo przeguby wew lub zew...

WARIATPRO
18-10-15, 00:11
Napisze panowie tak wymienione jest docisk tarcza valeo łożysko jakies tam japońskie za prawie 200zl uszczelki w pompce wymienione bo pociło pod pedałem przelane prawie litr plynu podczas odpowietrzania wczoraj sciagnąłem gumową osłonę wysprzęglika i popryskałem troche smaru na bazie miedzianej i jest bardzo duża poprawa ale to jeszcze nie jest to co ma byc w innych hankach jak sprawdzałem to bez żadnych problemów idzie ruszyć bez dodania gazu a u mnie jak na złość jak nie utrzymam 1.5-2k obrotów to nie ruszy płynnie za żadne skarby jednym słowem krew mnie zalewa i zaczynam nienawidzić tą japońską markę z logiem wielkiego H

I jeszcze jedno pytanko tak z ciekawości wiecie może jaka uszczelka pod głowicą jest fabrycznie zakładana w D16Y3 ? Grafitowa czy metalowa bo nigdzie nie mg znaleźć żadnego tematu

bartek_levis
20-10-15, 17:50
wg mnie masz problem albo ze skrzynią albo półosiami

WARIATPRO
20-10-15, 22:20
Byłem z tym szarpaniem u mechanika i powiedział mi jasno że połosie nie mają z tym nic wspólnego a tym bardziej skrzynia bo biegi wchodzą płynnie zwala wine na krzywy docisk ktory jest nowy :x możliwe żeby docik był krzywy od samego początku wyjscia z fabryki ? :x