PDA

Zobacz pełną wersję : "Puka" przy manewrowaniu + świszczy?

davi
08-10-15, 19:48
Witam,

3 tygodnie temu kupiłem sobie Honde Civic 7 2002r 1,7 CTDi 101km. Problem polega na tym, że przy manewrowaniu tj, parkowanie, skręcanie itd. puka prawa strona, czasami lewa. Przy zakupie sprzedający mi powiedział, że "puka" dlatego że wymieniał amortyzator i jeszcze nie jest taki "rozbity" czy coś w tym stylu. Miałem wątpliwość w ogóle czy wymieniał te amortyzatory i rozrząd, lecz dałem do mechanika i rzeczywiście jest nowy rozrząd i ten amortyzator.

P.S Czasami przy wolnych obrotach (tylko przy ruszaniu) nie wiem jak to nazwać - świszczy coś, nie wiem co to jest, lecz robi to raz na jakiś czas.

Mieliście kiedyś podobne przypadki ?

Pozdrawiam :)

mlawa85
08-10-15, 20:08
Wymienil jeden amortyzator?? ZAWSZE WYMIENIA SIE PARAMI AMORTYZATORY !!! pukac moze gorne mocowanie amortyzatora, moze tez pukac magiel, mozliwosci jest sporo. biorac pod uwage ze wymienil jedynie jeden amor to mozliwe ze mocowanie gorne jest zuzyte.

davi
10-10-15, 12:37
Wymienił dwa amortyzatory, jadę z tym na stację diagnostyczną - może ogarną temat... a jeszcze wiecie może co to może być, gdy przy ruszaniu jeżeli wdeptuje gaz tak dziwnie świszczy. Jeżeli startuje na samym sprzęgle jest dobrze, tylko gdy dodaj gaz. Np jeżeli trzymam go na hamulcu i daje gaz to tak samo...

rogal199
15-10-15, 10:13
U mnie w em2 było to samo. Po zmianie sprezyn było słychać stukanie. Nie wymieniałem górnych mocowań. Po dwóch tygodniach jest juz wszystko w porządku.

superczesiu
21-10-15, 08:38
Ciekawość mnie zżera - puka nadal czy ustało?

Sidd
21-10-15, 09:53
jak świszczy? jak był robiony rozrząd to nie powinno, ale może paski są jakieś lipne i świszczą, a może po prostu turbina? Co do pukania to tak jak pisał już ktoś wyżej możliwości jest sporo - mogą to być też przeguby