rafael
08-10-15, 09:58
Pacjentem jest B18C4 z kolektorem z ITRa (przerobiony odpowiednio do C4), przepustnica Skunksa 66mm z przełożonymi czujnikami, dolot policzony z stożkiem AEM, póki co niewystrojony. Silnik wrzucony do EJ6 2000r. Problemem są za wysokie obroty silnika. Uruchamiam ze stanu zimnego i obroty ustalają się na ~1.5tyś i dopóki auto stoi to wraz ze wzrostem temperatury silnika obroty powoli się zmniejszają, aż do ~ 1,2tyś (niewyregulowane obroty jałowe), ale jeśli tylko zaczynam jazdę autkiem to obroty biegu jałowego rosną do ~2tyś i dopiero w momencie całkowitego zatrzymania auta spadają do ~1,2 - 1,5tyś. Jeśli auto toczy się na tyle wolno, że prędkościomierz nic nie wskazuje to obroty są na poziomie 1,2tyś, ale jeśli prędkościomierz wskazuję chociażby minimum na jakie może zareagować to natychmiast obroty podskakują na ~2tyś. Wyczułem również, że hamując silnikiem na dowolnym biegu, wtrysk paliwa zaczyna się już na poziomie ~2,5tyś obrotów, a nie jak zwykle poniżej 1,5tyś. Na początku podejrzewałem jakiś czujnik więc odpinałem na postoju po kolei czujniki: MAP (silnik prawie zgasł, ale się odratował i bardzo nierówno pracował, zapalił się check), TPS (obroty nagłe spadły, wywaliło check i po chwili obroty podskoczyły do ~1,5tyś i równo pracował), krokowiec (obroty spadły do ~500, ale nie zgasł i check wywaliło), IAT też sprawdzałem, od razu check, czujniki temperatury również działają poprawnie (wskazówka działa, wentylator się załącza). Wniosek: wszystkie czujniki poprawnie działają. Co ciekawe, gdy silnik złapie odpowiednią temperaturę i go ponownie uruchomię to ten problem znika, obroty fajnie ustalone na ~1,1 - 1,2 tyś, niezależnie czy auto stoi czy poruszą się dowolną prędkością.
Po powyższych próbach doszedłem do wniosku, że obroty mają coś wspólnego z tym czy pojazd się porusza czy stoi. Więc dzisiaj odpiąłem czujnik VSS i żadnych wysokich obrotów. Po odpaleniu jest jakieś ~1,5tyś i wraz temperaturą maleją, aż do ~1.1 - 1,2tyś i niezależnie czy stoję czy jadę to po wrzuceniu na luz obroty spadają to tych pożądanych, czyli ~1.1 - 1,2tyś. Podłączony prędkościomierz wskazuję poprawnie, kilometry nabijają się również poprawnie.
Na koniec dodam, że wcześniej ten silnik siedział w EJ9 1997rok i wszystko było ok.
Ma ktoś może jakiś pomysł?
Przepraszam za długi wywód, ale chciałem dokładnie opisać sytuację.
Edit: zapomniałem dodać, że zawór IAB jest odłączony (ale checka nie wywala), a komp seryjny z B18C4 czyli P9K.
Po powyższych próbach doszedłem do wniosku, że obroty mają coś wspólnego z tym czy pojazd się porusza czy stoi. Więc dzisiaj odpiąłem czujnik VSS i żadnych wysokich obrotów. Po odpaleniu jest jakieś ~1,5tyś i wraz temperaturą maleją, aż do ~1.1 - 1,2tyś i niezależnie czy stoję czy jadę to po wrzuceniu na luz obroty spadają to tych pożądanych, czyli ~1.1 - 1,2tyś. Podłączony prędkościomierz wskazuję poprawnie, kilometry nabijają się również poprawnie.
Na koniec dodam, że wcześniej ten silnik siedział w EJ9 1997rok i wszystko było ok.
Ma ktoś może jakiś pomysł?
Przepraszam za długi wywód, ale chciałem dokładnie opisać sytuację.
Edit: zapomniałem dodać, że zawór IAB jest odłączony (ale checka nie wywala), a komp seryjny z B18C4 czyli P9K.