PDA

Zobacz pełną wersję : pali olej.. pomocy

Civic1989
30-07-08, 09:51
ostatnio dosc duzo kombinowalem z silnikiem b2-b7-z6... i teraz mam problem bo pali mi 0.5 L oleju na 1000km.. co robic?? uszczelniacze na zaworach wymienione..

Skoti
30-07-08, 10:25
No to jeszcze czekają cię zapewne pierścienie do wymiany...

Civic1989
30-07-08, 11:31
a co z tulejami?? silnik ma przebieg 200 tys

s3kawek
30-07-08, 13:10
ostatnio dosc duzo kombinowalem z silnikiem b2-b7-z6... i teraz mam problem bo pali mi 0.5 L oleju na 1000km.. co robic?? uszczelniacze na zaworach wymienione..

Ale zaczął palić po tej grzebaninie?
Jak tak to co do tego mają pierścienie, przecież jak wcześniej było dobrze a teraz nie jest to się pierścienie od światła słonecznego nie zużyły.
Ciężko coś doradzić, bo mogłeś zrobić coś niezgodnie ze sztuką.

Civic1989
30-07-08, 14:18
wczesniej tez bral ale nie taka ilosc...

Grzesiek(H)
30-07-08, 16:52
Podłącze sie do tematu .Może ktoś mi doradzi co jest nie tak.Miałem silnik d15b7 (nie brał oleju,nie kopcił,jeżdżony na syntetyku) , i zrobiłem mini me został blok od d15b7 , głowica jest od d16y8,a cały osprzęt d16z6 .Po tym zabiegu zaczął strasznie kopcić(olej też znika ale trudno powiedziec w jakiej ilości), a jak załączy sie Vtec to już wogule chmara dymu. Z góry dzięki za jakieś porady co z tym dalej robić.

TENCIO
30-07-08, 22:46
prosta sprawa. w obu przypadkach glowice ktor wsadziliscie maja w nienajlepszym stanie juz pierscionki, przeciez ewidentnie wg waszej opini zaczelo ubywac oliwy po zmianie glowicy.

Civic1989
30-07-08, 23:42
prosta sprawa. w obu przypadkach glowice ktor wsadziliscie maja w nienajlepszym stanie juz pierscionki, przeciez ewidentnie wg waszej opini zaczelo ubywac oliwy po zmianie glowicy.

ale o jakich pierscieniach ty mowisz??

Lcfr
31-07-08, 16:22

pisane już wiele razy-same uszczelniacze nie pomagają przy braniu oleju...
poza tym zrobiłeś mini + dałeś nowe uszczelniacze, wiec brac może z powodu:
- większej kompresji(na jakiej uszczelce skaładałeś???-od jakiego silnika?)
- zrobienia porzadnie"góry" di dlatego dołaem"puszcza"

Moim zdaniem przy mini warto robić pierścienie jak bierze wiecej niż 4-5l oleju na 10kkm bo własnie po zrobieniu mini zaczyna brac wiecej...

Jak tak to co do tego mają pierścienie, przecież jak wcześniej było dobrze a teraz nie jest to się pierścienie od światła słonecznego nie zużyły.

to, że już wcześniej brało a teraz z w/w powodów bierze jeszcze wiecej...

s3kawek
31-07-08, 16:29

Ale to kolega napisał dopiero później. Wcześniej (w pierwszym poście) stwierdził że zaczęło brać po grzebaniu.

waw
31-07-08, 23:02
przyczyna moze byc nadal ta sama - silniejsza gora od dolu

Civic1989
02-08-08, 15:49
pisane już wiele razy-same uszczelniacze nie pomagają przy braniu oleju...
poza tym zrobiłeś mini + dałeś nowe uszczelniacze, wiec brac może z powodu:
- większej kompresji(na jakiej uszczelce skaładałeś???-od jakiego silnika?)
- zrobienia porzadnie"góry" di dlatego dołaem"puszcza"

Moim zdaniem przy mini warto robić pierścienie jak bierze wiecej niż 4-5l oleju na 10kkm bo własnie po zrobieniu mini zaczyna brac wiecej...

zalozylem uszczelke od 16z6..

Podłącze sie do tematu .Może ktoś mi doradzi co jest nie tak.Miałem silnik d15b7 (nie brał oleju,nie kopcił,jeżdżony na syntetyku) , i zrobiłem mini me został blok od d15b7 , głowica jest od d16y8,a cały osprzęt d16z6 .Po tym zabiegu zaczął strasznie kopcić(olej też znika ale trudno powiedziec w jakiej ilości), a jak załączy sie Vtec to już wogule chmara dymu. Z góry dzięki za jakieś porady co z tym dalej robić.

przeciez ty robiles swapa....na z6 z b7 tak??

Grzesiek(H)
04-08-08, 17:58

Tak ale to inna historia .Wyszło na to że zostawiłem stary blok od d15b7 i kupiłem głowice od d16y8 reszta gratów została z pechowego d16z6.