PDA

Zobacz pełną wersję : Jak dodać mocy w D16Y8

bednar_skc
19-08-15, 22:50
Witam,
poszukałem na forum troche ale konkretnie nic nie znalazłem, w calej reszcie silników polecacie glowice Z6 i dolot...

z racji tego ze Y8 posiada juz te mody co mozna zrobic dalej z silnikiem?

najlepiej bez sciagania glowicy, chodz o tę informację również proszę, może w nastepnym etapie.

Proszę o porady, jakiś wałek ? komputer? polerować ssacy ( co i jak )co od czego wsadzić by coś mu dodać, oczywiscie poza skrzynia, praówą i wydechem.

Prosze o konkretne odpowiedzi i porady jak usprawnić moja Coupke ;)

Kriss91
20-08-15, 19:27
Oprócz tego co wypisałeś to już chyba tylko strojenie. Jeśli bawić się w wałki itp. to już poszedłbym kompleksowo, z rozebraniem silnika i innymi modyfikacjami. Ew. pozostaje jeszcze pójście w kompresor/turbo na małym doładowaniu.

krzysiek50
20-08-15, 19:48
najwiecej dodasz podnoszac cisnienie w kolektorze ssacym, if you know what i mean :cool:

bednar_skc
20-08-15, 20:52
A przepustnice od czego można zastosować??

kubson012
20-08-15, 20:58
Np. od h22 ale sama przepustnica duzo nie da. . Pomysl nad skrzynia hybrydowa ew, doprezenie silnika i ostrzejszy walek, strojenie albo dmuchanie bezpiecznie 0.5b albo kompresore ale to duze koszta. Poszukaj na forum jest w brud informacji. NIe doczytalem ze wydech i dolot juz jest:D

bednar_skc
20-08-15, 23:06
Skrzynia jest ale w coupe ciężko to idzie.
A dmuchanie samo 0.5 b ma sens??

Wenega
21-08-15, 08:06
dmuchanie ma sens :D najlepszy stosunek mocy do kosztów :D wszystko inne nie da ci w tym silniku takiego przyrostu.. tylko żeby porządnie to zrobić to szykuj plus minus 7tyś. ..tak tak wiem, że są ludzie którzy i za tysiącpięcset zakładają sobie turbo, ale ja nie chciałbym jeździć takim projektem ;)