PDA

Zobacz pełną wersję : Civic EU7 - Spasowanie klapy

kaczka208D
19-08-15, 14:05
Witam, mam pytanie czy klapa na zawiasach ma możliwość jakiejś regulacji w civic VII EU7 2003r. Poluzowałem śrubki od zawiasów, ale jakoś nie dało się tego przesunąć ? Odstaje trochę od lampy z prawej strony, z lewej strony idealnie spasowana, auto nie bite, całe w oryginalnym lakierze, tylko ta nieszczęsna klapa była lakierowana. Jakieś sposoby jak to wyregulować ?

atizylak
19-08-15, 21:00
Chyba jest ale lepiej to olej. Ja u siebie po malowaniu też stwierdziłem że krzywo jest, bo patrząc od góry szpara między klapą a dachem z jednej str. jest duża a z 2 mała. Zacząłem to regulować to tak ustawiłem że z którejś strony za blisko dałem i przy zamykaniu lekier się obtarł i odprysł. W hondzie gdzie dałem do malowania powiedzieli że oni klapy nie zdejmowali do malowania i taka była przed oddaniem i że w Anglii tak poskładali. Bo chciałem żeby to poprawili i mówiłem im że krzywo założyli.

siara87
20-08-15, 03:30
z tego co pamietam od strony podsufitki sa nakretki od zawiasow. Jest tam mozliwosc regulacji ale jak juz przesuniesz zawias to bedziesz musial poprawic uszczelnienie otworu. Mozesz tez wsunac do srodka o pare mm rygielek zamka na tylnym pasie, cala klapa sie wtedy wsunie a z tej strony gdzie pasowalo dobrze klapa schowa sie pod lampe i trzeba to bedzie wyrownac krecac gumowym odbojem klapy