PDA

Zobacz pełną wersję : Blad położenia przepustnicy - czy ktoś przerabiał

arthi
13-08-15, 15:06
Wywaliło mi taki błąd, czy ktoś przerabiał może? Gdzie szukać usterki, jaki koszt naprawy?

Jedras
13-08-15, 16:54
Mi wywala teraz po zmianie... na dzień dobry sprawdź czy masz dobre napięcie na ECU jak przepustnica jest zamknięta 0.5V i otwarta 5V... I czy w ogóle masz napięcie na TPS 5V

piny do sprawdzenia napięcia na ECU sobie sprawdź w manualu bo wypadły mi z głowy ;)

arthi
13-08-15, 17:31
Mi wywala teraz po zmianie... na dzień dobry sprawdź czy masz dobre napięcie na ECU jak przepustnica jest zamknięta 0.5V i otwarta 5V... I czy w ogóle masz napięcie na TPS 5V

piny do sprawdzenia napięcia na ECU sobie sprawdź w manualu bo wypadły mi z głowy ;) Dzięki za szybką odpowiedź. Czy jest możliwe, że błąd wynika wyłącznie ze złej regulacji gazu?

W manualu mam wartości jak podałeś czyli 0,5 i 4,5 tylko takie pytanie czy koniecznie trzeba zmierzyć na złączach D6 i D22 przy komputerze?

Jedras
13-08-15, 18:38
Nie :) gaz masz na myśli LPG dobrze rozumiem ?

arthi
13-08-15, 19:26
Nie :) gaz masz na myśli LPG dobrze rozumiem ?
tak lpg

Ogolnie mam ten bląd, zbyt wysokie obroty na jalowym i przekroczone trzykrotnie co2.... podobno rowniez na benzynie.... choć powyższy błąd pojawiły się podczas jazdy na gazie.