Zobacz pełną wersję : Blad położenia przepustnicy - czy ktoś przerabiał
Wywaliło mi taki błąd, czy ktoś przerabiał może? Gdzie szukać usterki, jaki koszt naprawy?
Mi wywala teraz po zmianie... na dzień dobry sprawdź czy masz dobre napięcie na ECU jak przepustnica jest zamknięta 0.5V i otwarta 5V... I czy w ogóle masz napięcie na TPS 5V
piny do sprawdzenia napięcia na ECU sobie sprawdź w manualu bo wypadły mi z głowy ;)
Mi wywala teraz po zmianie... na dzień dobry sprawdź czy masz dobre napięcie na ECU jak przepustnica jest zamknięta 0.5V i otwarta 5V... I czy w ogóle masz napięcie na TPS 5V
piny do sprawdzenia napięcia na ECU sobie sprawdź w manualu bo wypadły mi z głowy ;) Dzięki za szybką odpowiedź. Czy jest możliwe, że błąd wynika wyłącznie ze złej regulacji gazu?
W manualu mam wartości jak podałeś czyli 0,5 i 4,5 tylko takie pytanie czy koniecznie trzeba zmierzyć na złączach D6 i D22 przy komputerze?
Nie :) gaz masz na myśli LPG dobrze rozumiem ?
Nie :) gaz masz na myśli LPG dobrze rozumiem ?
tak lpg
Ogolnie mam ten bląd, zbyt wysokie obroty na jalowym i przekroczone trzykrotnie co2.... podobno rowniez na benzynie.... choć powyższy błąd pojawiły się podczas jazdy na gazie.