PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki gaz do D15Z8

Jedam
08-08-15, 20:35
Witam chciałbym zapytać osoby które mają gaz w tym silniku [d15z8] lub kto ogarnia temat lpg .

Chciałbym założyć gaz do swojej Hondy ale nie wiem jaki założyć , jestem lajkiem w tych sprawach , więc pomyślałem że może ktoś się wypowie , doradzi co i jak na co zwrócić uwagę .

Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuje .

romekex
09-08-15, 23:35
jesli auto do naormalnej jazdy nie do ekstremalnego palowania i wymagania cudow to wiekszosc instalacji dziala kolega ma nawet na mikserze i jezdzi 6 lat i sie smieje bo za 15zl robi 100km ale z racji ze epoka mikserowych instalacji minela to polecil staga 300 i jakis sensowne wtryski oprocz najtanszych valtekow

MarcinWL
10-08-15, 09:33
Cudów nie wymaga ale ten silnik jest dość specyficzny bo:
- na wolnych ma dość krótkie czasy, a kręci się stosunkowo wysoko więc wtryskiwacze powinny być szybkie i wydajne - minimum hana lub dragon, oraz wydajny i stabilny ciśnieniowo reduktor
- posiada dwa tryby pracy - normalny i econo czyli spalanie ubogiej mieszanki - nie dostroisz tego na mapki w stagu

Pierwsza sprawa to ogarnięty gazownik który będzie umiał podpiąć się do hondowskiego obd celem podglądu korekt przy strojeniu, a dwa to odpowiednio dobrane elementy instalacji.