Zobacz pełną wersję : klimatyzacja problemy
Cześć, mam problem z klimą manualną, raz działa raz nie działa, gdy nie działa sprężarka to wentylator chodzi , przycisk normalnie się podświetla, polecono mi uzupełnić czynnik, ale gó.... to dało żona mnie *******.....jak tego nie ogarnę, mechaniory to by najchętniej wszystko powymieniali ale to nie w tym rzecz. HILFE !!! klima działa jak chce;/
lukashunter
06-08-15, 17:37
Mam dokładnie ten sam problem od kilku miesięcy.
Na początku ten problem pojawiał się raz na jakiś czas, później coraz częściej, a obecnie rzadko kiedy się już włącza, ale włącza.
Dołączam się do pytania.
Pozdrawiam
Łukasz
lukashunter
06-08-15, 18:52
Z tego co wyczytałem na forum, może coś być z : Sprzęgłem/przekaźnikiem sprężarki klimatyzacji
bunkerites
06-08-15, 19:31
Tutaj to wróżenie z fus.Musisz jechać do majstra od klimy
Dokładnie tak jak pisze bunkerites, zbyt wiele może być przyczyn, począwszy od sprzęgła na presostacie kończąc. Najlepiej podjechać do warsztatu który zajmuje się praktycznie wyłącznie klimatyzają samochodową i robią to od dawna.
W Warszawie mogę polecić taki warsztat, tani nie są, ale znają się na swojej pracy. U mnie praktycznie od jednego rzutu okiem na instalację zakwalifikowali chłodnicę do wymiany, wytłumaczyli dlaczego, pokazali, ale sprawdzili jej szczelność i stwierdzili, że nadaje się do użytku ale może klima powoli schladzać wnętrze, bo radiator się rozwarstwia, jest dość mocno zabrudzony i to obniża jego skuteczność. Ale absolutnie nie naciskali na wymianę, tylko ją zalecili podając od razu kosztorys w zależności od tego, czy oni kupią części, czy ja przywiozę swoje. :) Tak czy inaczej, ja korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolony. To tak odbiegając lekko od tematu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lukashunter
07-08-15, 07:41
klex1, mógłbyś podać namiary na warsztat? z góry dzięki
tak tak klex1 podaj namiar bo od pseudo wymieniaczy nabijaczy klimatyzacji się niedobrze mi już robi:(
PS. taki wątek ze strony firmy specjalizującej się w naprawach:
"Powodem uszkodzenia napędu w kompresorach DCW może być nieodpowiednia szczelina pomiędzy zabierakiem sprzęgła, a kołem pasowym, co powoduje że kompresor pozostaje zbyt długo pod nadmiernym obciążeniem. Następstwem tego jest nadmierne nagrzewanie się napędu co doprowadza do przepalenia elektromagnesu"
Budowa Klimy w Civic jest prosta jak budowa cepa. Masz multimetr to sam zdiagnozujesz o ile nie masz dwóch lewych rąk. Ją bym stawiał na czujnik ciśnienia lub przekaźnik.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
A ja polecam nie wrozyc z fusow :) Panowie z Maz., skad dokladnie jestescie?? bo jesli z okolic Warszawy to polecam z czystym sumieniem chlopakow z PS Garage :) znaja sie naprawde dobrze na instalacjach klimatyzacji. http://ps-garage.pl/
Ja korzystam z tej firmy:
AUTO KLIMATYZACJA
MICHAŁ KIEŁSA, JAROSŁAW ADAMIUK
ul. GÓRCZEWSKA 146
01-460 WARSZAWA
tel. (022) 664 98 78
tel. kom. 0604 914 274
email: autoklimatyzacja@wp.pl
Godziny otwarcia firmy: 9,00 do 17,00
http://autoklimatyzacja.waw.pl/
Tak jak wcześniej pisałem, tani nie są, ale podejście do klienta i poziom ich wiedzy i umiejętności wg mnie w pełni uzasadnia cenę. Ja w każdym razie polecam serdecznie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mazowieckie, dzięki chłopaki za informacje
PanDuzePe88
18-08-15, 00:11
Miałem ostatnio ten sam problem, do wymiany było sprzęgło w sprężarce i teraz chłodzi aż miło :-) Polecam Lebioda Legionowo :-)