PDA

Zobacz pełną wersję : klimatyzacja problemy

jey
06-08-15, 16:48
Cześć, mam problem z klimą manualną, raz działa raz nie działa, gdy nie działa sprężarka to wentylator chodzi , przycisk normalnie się podświetla, polecono mi uzupełnić czynnik, ale gó.... to dało żona mnie *******.....jak tego nie ogarnę, mechaniory to by najchętniej wszystko powymieniali ale to nie w tym rzecz. HILFE !!! klima działa jak chce;/

lukashunter
06-08-15, 17:37
Mam dokładnie ten sam problem od kilku miesięcy.

Na początku ten problem pojawiał się raz na jakiś czas, później coraz częściej, a obecnie rzadko kiedy się już włącza, ale włącza.

Dołączam się do pytania.

Pozdrawiam
Łukasz

lukashunter
06-08-15, 18:52
Z tego co wyczytałem na forum, może coś być z : Sprzęgłem/przekaźnikiem sprężarki klimatyzacji

bunkerites
06-08-15, 19:31
Tutaj to wróżenie z fus.Musisz jechać do majstra od klimy

klex1
06-08-15, 21:48
Dokładnie tak jak pisze bunkerites, zbyt wiele może być przyczyn, począwszy od sprzęgła na presostacie kończąc. Najlepiej podjechać do warsztatu który zajmuje się praktycznie wyłącznie klimatyzają samochodową i robią to od dawna.
W Warszawie mogę polecić taki warsztat, tani nie są, ale znają się na swojej pracy. U mnie praktycznie od jednego rzutu okiem na instalację zakwalifikowali chłodnicę do wymiany, wytłumaczyli dlaczego, pokazali, ale sprawdzili jej szczelność i stwierdzili, że nadaje się do użytku ale może klima powoli schladzać wnętrze, bo radiator się rozwarstwia, jest dość mocno zabrudzony i to obniża jego skuteczność. Ale absolutnie nie naciskali na wymianę, tylko ją zalecili podając od razu kosztorys w zależności od tego, czy oni kupią części, czy ja przywiozę swoje. :) Tak czy inaczej, ja korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolony. To tak odbiegając lekko od tematu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

lukashunter
07-08-15, 07:41
klex1, mógłbyś podać namiary na warsztat? z góry dzięki

jey
07-08-15, 08:43
tak tak klex1 podaj namiar bo od pseudo wymieniaczy nabijaczy klimatyzacji się niedobrze mi już robi:(

PS. taki wątek ze strony firmy specjalizującej się w naprawach:

"Powodem uszkodzenia napędu w kompresorach DCW może być nieodpowiednia szczelina pomiędzy zabierakiem sprzęgła, a kołem pasowym, co powoduje że kompresor pozostaje zbyt długo pod nadmiernym obciążeniem. Następstwem tego jest nadmierne nagrzewanie się napędu co doprowadza do przepalenia elektromagnesu"

pablo__89
08-08-15, 20:36
Budowa Klimy w Civic jest prosta jak budowa cepa. Masz multimetr to sam zdiagnozujesz o ile nie masz dwóch lewych rąk. Ją bym stawiał na czujnik ciśnienia lub przekaźnik.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

mlawa85
11-08-15, 08:35
A ja polecam nie wrozyc z fusow :) Panowie z Maz., skad dokladnie jestescie?? bo jesli z okolic Warszawy to polecam z czystym sumieniem chlopakow z PS Garage :) znaja sie naprawde dobrze na instalacjach klimatyzacji. http://ps-garage.pl/

klex1
11-08-15, 10:13
Ja korzystam z tej firmy:
AUTO KLIMATYZACJA
MICHAŁ KIEŁSA, JAROSŁAW ADAMIUK
ul. GÓRCZEWSKA 146
01-460 WARSZAWA
tel. (022) 664 98 78
tel. kom. 0604 914 274
email: autoklimatyzacja@wp.pl
Godziny otwarcia firmy: 9,00 do 17,00
http://autoklimatyzacja.waw.pl/
Tak jak wcześniej pisałem, tani nie są, ale podejście do klienta i poziom ich wiedzy i umiejętności wg mnie w pełni uzasadnia cenę. Ja w każdym razie polecam serdecznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

jey
11-08-15, 10:25
mazowieckie, dzięki chłopaki za informacje

PanDuzePe88
18-08-15, 00:11
Miałem ostatnio ten sam problem, do wymiany było sprzęgło w sprężarce i teraz chłodzi aż miło :-) Polecam Lebioda Legionowo :-)