Zobacz pełną wersję : check i smierdzi benzyna
Witam, mam taki problem. Chodzi o to ze zupelnie nie wiem skad zaswiecil sie check gdy wstawialem auto do garazu. Dzis to samo, auto chodzi jakby glosniej (wydech) i smierdzi spalinami. Check swieci, zrobilem samodiagnostyke i nic ... abs mruga a check swieci ciagle. Co to moze byc? Odpala normalnie, przy gwaltownym wcisnieciu gazu nie ma odrazu reakcji tylko gdzies po 1 sekundzie.
Znajomy miał identyczny przypadek, i tam akurat okazało sie, że padł map sensor.
O widzisz, tego nie bralem pod uwage. Tam bedzie pasowal kazdy map czy musi byc konkretnie od b serii?
Jeżeli świeci się Check to musi wywalić jakieś błędy, Ja bym sprawdził jeszcze sondę.
Check wlasnie swieci ciagle. Mryga tylko abs a check nic.
Jeszcze sobie przypomnialem ze jak przylozylem reke do wydechu to mialem strasznie opluta. Co do paliwa tankowana jest tylko na lotosie wiec watpie zeby byla jakas swiecona.
Witam, problem nadal wystepuje. Podmieniony map nic nie dal, wczoraj wykrecilem swiece i sa czarne. Co najlepsze zrobilem ponownie samodiagnostyke i ciagle swieci check ale abs cos wymryguje, mam to nagrane. Moze jakas sugestia?
https://youtu.be/JF4FmqLLx3U
wiesko1261
21-06-15, 15:17
http://img34.imageshack.us/img34/7379/55647537.jpg
mi wychodzi :)
11
14
16
18
61
Dokladnie takie same naliczylem. Tylko tu sie nic nie trzyma do tego co sie dzieje ....
wiesko1261
21-06-15, 17:19
wyczyść koronki na przegubach z piasku , posprawdzaj kostki czujników i zrób reset sterownika ABS-u ( pod maską)
czasami pomaga
a że śmierdzi spalinami na zimnym , może przelewa paliwem ( nieseryjny komp i mapy podlane wgrane -może ) sam mam lekko dłubnięty ale strojony d16 i spalinami bardziej zalatuje , ale wydech suchy ( jazda z otwartą klapą , aż dusi :) )
Komp p30. Wszystko bylo w porzadku do teraz, bardziej zalezy mi na checku bo nigdy takiej jazdy nie miala. Teraz raptem sie cos umanilo. Planuje jeszcze sonde od kumpla podmienic i zobacze.