PDA

Zobacz pełną wersję : Wyłączanie ABS'u

Cairo
19-10-05, 14:47
Wie ktoś czy zakładając wyłącznik ABS'u (mam zamiar pociągnąć kable od skrzynki bezpieczników) cza skorzystać z jakiegoś przekaźnika czy jest tam na tyle mały prąd, że wystarczy sam wyłącznik?

ppm702
20-10-05, 21:38
wystarczy sam wyłącznik. Będę to robił niedługo. Zastosuję przysisk rozwierny typu "reset". Po wyłączeniu i włączeniu stacyjki ABS się włączy, a po przytrzymaniu przycisku (rozwarciu styków) komputer złapie błąd i odłączy ABS. Chociaż będę jeździł spokojnie i nie zapomnę włączyć ;)

elmer
20-10-05, 23:18
Po co odłączać ABS?

Cairo
21-10-05, 09:50
wystarczy sam wyłącznik. Będę to robił niedługo. Zastosuję przysisk rozwierny typu "reset". Po wyłączeniu i włączeniu stacyjki ABS się włączy, a po przytrzymaniu przycisku (rozwarciu styków) komputer złapie błąd i odłączy ABS. Chociaż będę jeździł spokojnie i nie zapomnę włączyć ;)

Czy to jest tak, że jak w czasie jazdy na chwile zrobisz przerwe to on już się nie włączy, aż do ponownego wyłączenie i włączenia zapłonu?
Byłbym wdzięczny jakbyś mi zrobił fotke tego wyłącznika i wysłał na maila :
mr_cairo@poczta.fm

Po co odłączać ABS?

Po to elmer, że niejednokrotnie ABS bardzo przeszkadza w jeździe.

ppm702
21-10-05, 10:42
dokładnie tak - chwilowe rozwarcie obwodu ABS powoduje jego wyłączenie aż do następnego wyłączenia i włączenia zapłonu. Wyłączik przyjdzie pewnie na początku tygodnia a instalował będę w przyszły weekend. Może zrobię z tego FAQ :) :?:

Wyłącznik się przydaje choćby podczas jazdy po śliskim kiedy można narzucić tył lewą nogą ;)

Pati
21-10-05, 10:48
na suchym tez sie daje nadrzucic tyłem ;)