PDA

Zobacz pełną wersję : Spasowanie civic v coupe

piateKK
29-05-15, 22:59
Witam potrzebuje pomocy. Otoż kupilem honde civic v coupe ktora juz byla obnizona z tylu i ladnie spasowana. Niestety z przodu zostalo oryginalne zawiesznie i teraz mam problem poniewaz nie wiem jak mam dobrac amortyzatory ze sprezynami. Z przodu mam opony 205/50 r16. Czy ktos moze mi podpowiedziec jak mam dobrac amory ze sprezynami? Chodzi mi o zawieszenie na przod. http://pokazywarka.pl/b1foec/ tutaj jedno zdjecie jest jak jest koza drugie jest natomiast po obnizeniu niestety za bardzo i kola tarly mi o nadkola.

PS. amory na ktory byl obnizony na kilka min nie nadaja sie do eksploatacji. Honda wyglada troche jak padło ale jest w trakcie prac.

AdiSli
30-05-15, 23:02
Wiesz mozę jakie masz amory/gwint z tyłu bo z tego co widać to masz chyba springi -30mm i pewnie takie same na przód potrzebujesz by było równo lecz pytanie co masz / jakiej firmy a wtedy podziałamy :D

piateKK
31-05-15, 01:04
Nie mam zupełnie pojęcia co to za firma wiem tylko tyle że przód jest seria. Czy do seryjnych amortyzatorów podejda springi -40 na przód? Oraz czy ktoś się orientuje czy na takim rozmiarze koła nie będzie obcierac o nadkole?

AdiSli
31-05-15, 12:28
No to jak seria to śmiało kup springi -30,-40mm na przód i powinno spasować bez problemu , przy takim kole i profilu nie będzie obcierać lecz jakie masz et ?