Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swap xenonow

rutkose
17-05-15, 15:37
Tak sie glosno zastanawiam, czy z czasem nie zalozyc sobie xenonow do FN2. Jednakze, nie chce jak robi wiele osob, wrzucic samych zarnikow i zrobione. Chcialbym przeswapowac oryginalna OEM instalacje by mialo to rece i nogi. I tu kieruje do Was pytanie co tak naprawde potrzebuje?

- lamp od wersji z xenonem (ze wzgledu na somopoziomowanie i instalaje zarnikow)
- zderzaka ze spryskiwaczami

i czego jeszcze? Z tego co wiem to lampy sa spryskiwane wlacznie z szyba czolowa, wiec wystarczy podlaczyc je pod pompke ze zbiornikiem, czy potrzebuje rowniez zbiornik z 2 pompkami?

Paluch_tcw
17-05-15, 16:10
Zbiornik z 2 pompkami, lub samą pompkę do xenonów o ile Twój zbiornik ma wyjście na nią (mam taką pompkę). Spod zderzaka cała instalację spryskiwania (wszystkie wężyki z złączkami).
Czujniki do samopoziomowania (montowane przy zawieszeniu).
wiązkę do czujników
wiązkę do pompki spryskiwacza.

andkas
17-05-15, 16:27
Zbiornik z 2 pompkami, lub samą pompkę do xenonów o ile Twój zbiornik ma wyjście na nią (mam taką pompkę). Spod zderzaka cała instalację spryskiwania (wszystkie wężyki z złączkami).
Czujniki do samopoziomowania (montowane przy zawieszeniu).
wiązkę do czujników
wiązkę do pompki spryskiwacza.

Z tego wynika, że masz wersję Reace, nie wiem czy gra jest warta świeczki. Na Twoim miejscu pokusiłbym się o porządne żarówki i tyle.

Hayabusa
18-05-15, 07:46
Mam wersję z ksenonami i urywa tyłka jeżeli chodzi o świecenie.
Prowadziłem vectr c z ksenonami (soczewka) i miałem wrażenie, że o wiele lepiej to działało.

Tommi01
18-05-15, 17:58
Z tego wynika, że masz wersję Reace, nie wiem czy gra jest warta świeczki. Na Twoim miejscu pokusiłbym się o porządne żarówki i tyle

niet ma uk a tam chyba nie mieli ksenonow:D

rutkose
18-05-15, 18:35
No dokladnie :) tu gdzie mieszkam i w uk byly dwie wersje - GT i nie GT, obie bez xenonow, a szkoda... Chyba faktycznie pozostane prz dobrych zarowkach bo widac, ze to nie tak prosta sprawa jakby sie wydawalo.

artax
18-05-15, 20:33
Mam wersję z ksenonami i urywa tyłka jeżeli chodzi o świecenie.
Prowadziłem vectr c z ksenonami (soczewka) i miałem wrażenie, że o wiele lepiej to działało.
no to nic dziwnego bo wlasnie soczewka powoduje lepsze skupienie wiązki światła=lepsze swiecenie.Porownywać mozna z takiego samego pułapu czyli ;soczewka -soczewka.Inaczej to nie ma sensu .
pzdr
p.s.Mam fabryczne ksenony i wcale nie sa jakieś słabe.W ksenonie ważne aby był dobry (nie wypalony)palnik.Jak patrze na drodze do ok50 % ludzi ma wyjarane palniki i dziwne barwy.Nie ma się się co dziwić ,ze potem lipnie świecą.Palnik po kilku tysiącach godzin traci moc.

butler.gdansk
18-05-15, 22:00
Możesz sobie wstawić soczewki przecież. Ja mam zrobione w układzie quadro na ksenonach, ale przecież jako źródło świecenia można zastosować także zwykłe żarówki halogenowe by nie mieć problemów z brakiem spryskiwaczy i samopoziomowaniem.

greku1410
20-05-15, 14:24
nie mozna pytalem tam gdzie Ty robiles i tylko pod xenon, bo dokladnie tak chcialem zrobic

butler.gdansk
20-05-15, 15:28
Nie kumam w czym problem że odmawiają...

filipfm
20-05-15, 16:04
Ja tez nie, maja chyba w ofercie jakies soczewki bi-halogen

greku1410
20-05-15, 21:14
niby pod mini maja przygotowane i nie ma mozliwosci zalozenia innychy zarowek.
wydaje mi sie zw gdyby bylo zlecenie na kilka sztuk to by soe im zachcialo to zrobic

Pik
21-05-15, 11:12
Ksenony są już "passe". Teraz wstawia się ledy! :p