Zobacz pełną wersję : Swap xenonow
Tak sie glosno zastanawiam, czy z czasem nie zalozyc sobie xenonow do FN2. Jednakze, nie chce jak robi wiele osob, wrzucic samych zarnikow i zrobione. Chcialbym przeswapowac oryginalna OEM instalacje by mialo to rece i nogi. I tu kieruje do Was pytanie co tak naprawde potrzebuje?
- lamp od wersji z xenonem (ze wzgledu na somopoziomowanie i instalaje zarnikow)
- zderzaka ze spryskiwaczami
i czego jeszcze? Z tego co wiem to lampy sa spryskiwane wlacznie z szyba czolowa, wiec wystarczy podlaczyc je pod pompke ze zbiornikiem, czy potrzebuje rowniez zbiornik z 2 pompkami?
Paluch_tcw
17-05-15, 16:10
Zbiornik z 2 pompkami, lub samą pompkę do xenonów o ile Twój zbiornik ma wyjście na nią (mam taką pompkę). Spod zderzaka cała instalację spryskiwania (wszystkie wężyki z złączkami).
Czujniki do samopoziomowania (montowane przy zawieszeniu).
wiązkę do czujników
wiązkę do pompki spryskiwacza.
Zbiornik z 2 pompkami, lub samą pompkę do xenonów o ile Twój zbiornik ma wyjście na nią (mam taką pompkę). Spod zderzaka cała instalację spryskiwania (wszystkie wężyki z złączkami).
Czujniki do samopoziomowania (montowane przy zawieszeniu).
wiązkę do czujników
wiązkę do pompki spryskiwacza.
Z tego wynika, że masz wersję Reace, nie wiem czy gra jest warta świeczki. Na Twoim miejscu pokusiłbym się o porządne żarówki i tyle.
Mam wersję z ksenonami i urywa tyłka jeżeli chodzi o świecenie.
Prowadziłem vectr c z ksenonami (soczewka) i miałem wrażenie, że o wiele lepiej to działało.
Z tego wynika, że masz wersję Reace, nie wiem czy gra jest warta świeczki. Na Twoim miejscu pokusiłbym się o porządne żarówki i tyle
niet ma uk a tam chyba nie mieli ksenonow:D
No dokladnie :) tu gdzie mieszkam i w uk byly dwie wersje - GT i nie GT, obie bez xenonow, a szkoda... Chyba faktycznie pozostane prz dobrych zarowkach bo widac, ze to nie tak prosta sprawa jakby sie wydawalo.
Mam wersję z ksenonami i urywa tyłka jeżeli chodzi o świecenie.
Prowadziłem vectr c z ksenonami (soczewka) i miałem wrażenie, że o wiele lepiej to działało.
no to nic dziwnego bo wlasnie soczewka powoduje lepsze skupienie wiązki światła=lepsze swiecenie.Porownywać mozna z takiego samego pułapu czyli ;soczewka -soczewka.Inaczej to nie ma sensu .
pzdr
p.s.Mam fabryczne ksenony i wcale nie sa jakieś słabe.W ksenonie ważne aby był dobry (nie wypalony)palnik.Jak patrze na drodze do ok50 % ludzi ma wyjarane palniki i dziwne barwy.Nie ma się się co dziwić ,ze potem lipnie świecą.Palnik po kilku tysiącach godzin traci moc.
butler.gdansk
18-05-15, 22:00
Możesz sobie wstawić soczewki przecież. Ja mam zrobione w układzie quadro na ksenonach, ale przecież jako źródło świecenia można zastosować także zwykłe żarówki halogenowe by nie mieć problemów z brakiem spryskiwaczy i samopoziomowaniem.
nie mozna pytalem tam gdzie Ty robiles i tylko pod xenon, bo dokladnie tak chcialem zrobic
butler.gdansk
20-05-15, 15:28
Nie kumam w czym problem że odmawiają...
Ja tez nie, maja chyba w ofercie jakies soczewki bi-halogen
niby pod mini maja przygotowane i nie ma mozliwosci zalozenia innychy zarowek.
wydaje mi sie zw gdyby bylo zlecenie na kilka sztuk to by soe im zachcialo to zrobic
Ksenony są już "passe". Teraz wstawia się ledy! :p