Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Buczenie w subwooferze.

komor
12-05-15, 20:05
Dzisiaj pojawił mi się taki problem. W subwooferze zaczęło mi dudnić, nawet na wyłączonym radiu. Niby to podobno wina zwarcia, ale kable przejrzalem, poprawiłem końcówki i nic to nie dało. Zmieniłem kanały wpięcia suba do wzmaka i to samo ciągle. Mógłby mi ktoś doradzić co z tym mogę zrobić? Dodam ze zasilanie mam w prawym progu, głośnikowe w tunelu, a sygnałowy w lewym progu, wiec z tego powodu zakłóceń nie łapie.

komor
13-05-15, 19:21
Poratuje ktos? Dodam że dzieje sie to tylko na włączonym silniku.

MarcinWL
13-05-15, 21:38
Upalona masa w radiu lub przerwany ekran w kablu sygnałowym

komor
15-05-15, 00:28
Czyli najlepiej albo wymienić cały sygnałowy albo obadać radio? Ale możesz mię racje co do sygnałowego bo jakiś lutowany widać był..

MarcinWL
15-05-15, 08:07
Podmienić sygnałowy będzie najłatwiej, jeśli nie pomoże to trzeba rozkręcić radio i sprawdzić czy na płytce drukowanej nie jest przepalona ścieżka masy, zazwyczaj jest szeroka i ma w jednym miejscu przewężenie gdzie zazwyczaj się przepala.

komor
15-05-15, 13:51
Dzięki wielkie :) Zacznę od sygnałowego bo i tak mi sie nie podobał od poczatku i włożę cos lepszego. A jak to nie pomoże to radyjko rozkręcam i szukam. Jak sie przepaliła ścieżka to da rade to uratować?

komor
16-05-15, 19:05
Dobra sprawa ogarnięta. Winowajcą bylo radio, na szczęście zostało mi po poprzednim samochodzie i podpiąłem je i wszystko ładnie gra. Rozkręcę dzis to uszkodzone i obadam co i jak tam się stało.