Zobacz pełną wersję : Buczenie w subwooferze.
Dzisiaj pojawił mi się taki problem. W subwooferze zaczęło mi dudnić, nawet na wyłączonym radiu. Niby to podobno wina zwarcia, ale kable przejrzalem, poprawiłem końcówki i nic to nie dało. Zmieniłem kanały wpięcia suba do wzmaka i to samo ciągle. Mógłby mi ktoś doradzić co z tym mogę zrobić? Dodam ze zasilanie mam w prawym progu, głośnikowe w tunelu, a sygnałowy w lewym progu, wiec z tego powodu zakłóceń nie łapie.
Poratuje ktos? Dodam że dzieje sie to tylko na włączonym silniku.
Upalona masa w radiu lub przerwany ekran w kablu sygnałowym
Czyli najlepiej albo wymienić cały sygnałowy albo obadać radio? Ale możesz mię racje co do sygnałowego bo jakiś lutowany widać był..
Podmienić sygnałowy będzie najłatwiej, jeśli nie pomoże to trzeba rozkręcić radio i sprawdzić czy na płytce drukowanej nie jest przepalona ścieżka masy, zazwyczaj jest szeroka i ma w jednym miejscu przewężenie gdzie zazwyczaj się przepala.
Dzięki wielkie :) Zacznę od sygnałowego bo i tak mi sie nie podobał od poczatku i włożę cos lepszego. A jak to nie pomoże to radyjko rozkręcam i szukam. Jak sie przepaliła ścieżka to da rade to uratować?
Dobra sprawa ogarnięta. Winowajcą bylo radio, na szczęście zostało mi po poprzednim samochodzie i podpiąłem je i wszystko ładnie gra. Rozkręcę dzis to uszkodzone i obadam co i jak tam się stało.