PDA

Zobacz pełną wersję : Dostająca sięwoda do środka V gen

Davido_
10-05-15, 10:42
Mam problem z moją Hondą , aktualnie stoi u lakiernika i po powrocie nie będę mógł poskładać wnętrza , bo leci mi do środka woda (cały dywan mokry ) , zlokalizowałem , ze leci z przodu z lewej strony (w okolicy pedałów) . Ktoś miał podobny problem ? Którędy to może lecieć ?

p.s. Dodam , że auto jest po swapie ale nie przypominam sobie żeby tam była jakaś zaślepka czy coś.

paweltdf
10-05-15, 11:14
napisz dokładnie w którym miejscu, bo jak z przodu z lewej leci między pedałami a otwieraniem maski to najprawdopodobniej z rynienek z góry lub woda dostaje się przez antenę, tak było w moim przypadku.

Davido_
11-05-15, 06:26
Z tego co widziałem to nie przy otwieraniu maski tylko za pedałami jest taki jakby plastik i przy nim wszystko mokre ... on znajduje sie pod tą gąbka wygluszajaca (fabryczną) . Teraz nie mam jak zrobic foto , bo auto stoi u lakiernika ale w weekend tam będę to postaram się cyknąć fotkę .

PlushaQ
11-05-15, 07:03
Ja bym sprawdził miejsce łączenia blach ściany grodziowej/ fartucha wewnętrznego błotnika i słupka. Dosłownie w narożniku szyby pod podszybiem. Chusteczkowe miejsce, bo bez wycinania szyby nikt Ci tego nie pospawa jeżeli to faktycznie jest to miejsce.

Duniek
11-05-15, 12:21
Jezeli masz szyber to rurka odprowadzajaca wode moze byc zle przeprowadzona i sciekac do kabiny. Jest to na przedluzeniu slupka A tuz nad pedalani.

damix3
11-05-15, 18:11
Popieram. Miałem ten sam problem i zniknął po przedmuchaniu zatkanego wężyka odwadniającego szyber:)

Davido_
12-05-15, 22:17
Ok, dzięki za wskazówki . Jak odbiore auto to obadam temat ;)