PDA

Zobacz pełną wersję : przemalowanie grilla domowym sposobem

blow3
20-04-15, 21:37
Zakupiłem nowy grill ale potrzebuje go przemalować domowym sposobem (np spray). Nadwozie mam w kolorze NH-592P Flamenco Black Pearl. Nie zależy mi aby był dokładnie identyczny kolor bo i tak front z czasem będzie cały malowany. Ma być czarny(czyt. błyszczący), ale nie matowy. Nie wiem czym pomalować aby uzyskać połysk.

Ktoś mógłby podpowiedzieć jak wykonać ewentualnie zaproponować środki jakimi to wykonać ;)

qureku.
20-04-15, 22:08
Malowanie nie w kolor wyjdzie mega słabo... Puszka z farbą dobrana pod Twój kolor to wydatek o 15 zeta większy

orzech1201
20-04-15, 22:11
Możesz pomalować czarnym sprayem, a potem na to bezbarwny położyć także ze spraya - Motip albo dupli color, ale tylko serii CAR'S! Dupli dekoracyjne nie schną i się ważą :P Ale skoro niedługo i tak masz zamiar malować cały przód, to nie baw się w spraye, bo potem może być problem z nałożeniem profesjonalnego lakieru ...
No ale jak już koniecznie chcesz, to zmatuj go papierkiem 800, następnie oklej środek, pomaluj podkładem najlepiej czarnym, zmatuj ponownie papierem 800, odtłuść zmywaczem silikonu (ew. benzyną ekstrakcyjną) Nie nitrem ! :D Nałóż kolor, odczekaj aż wyschnie i wtedy bezbarwny, dla eleganckiego połysku wygładź papierem 2000 lub 2500 i wypoleruj pastą polerską. Ale powiem tyle, że nie opłaca się, poczekaj i pomaluj wszystko profesjonalnie ;)

Vincent
23-04-15, 11:33
Panowie a czym pomalować ten chrom w grillu żeby to się jakoś trzymało? W sensie jakiś podkład?

komor
24-04-15, 01:00
Nie malowałem więc nie wiem, ale tego chromu nie idzie czymś ściągnąć?

face
07-05-15, 15:48
Najlepiej sie trzyma folia. Malowalem tez sprayem fakt bez bezbarwnego to schodzi u kumpla jest to samo.

Jacek9965
25-05-15, 15:08
Panowie a czym pomalować ten chrom w grillu żeby to się jakoś trzymało? W sensie jakiś podkład?
ja bym plasti dipem spróbował