PDA

Zobacz pełną wersję : świece i filtr powietrza

kuki500
17-10-05, 11:06
jak wymienie na nowe swiece NGK v do civic i na nowy filtr powietrza to bedzie mniejsze spalanie gazu i lepszy rozruch silnika ????

kuki500
17-10-05, 11:06
jak wymienie na nowe swiece NGK v do civic i na nowy filtr powietrza to bedzie mniejsze spalanie gazu i lepszy rozruch silnika ????

Dzida
17-10-05, 15:12

Nie...

Ale świeczki i filter silnikowi możesz zmienić, albo przynajmniej odkurzyć...

Dzida
17-10-05, 15:12

Nie...

Ale świeczki i filter silnikowi możesz zmienić, albo przynajmniej odkurzyć...

michal750
17-10-05, 15:23
A mnie sie wydaje, ze czasem moze pomoc. Ostatnio wymienilem przewody i swiece i zauwazylem, ze szybciej odpala na gazie. Spalanie sie nie zmienilo.

michal750
17-10-05, 15:23
A mnie sie wydaje, ze czasem moze pomoc. Ostatnio wymienilem przewody i swiece i zauwazylem, ze szybciej odpala na gazie. Spalanie sie nie zmienilo.

Dzida
17-10-05, 15:26

Przewody i świece - ok. Ale filtr powietrza... Hm... No jakbyśmy zrobili burzę muskuf, to utrudniony przepływ powietrza może powoduję MINIMALNY spadek ogólnej sprawności silnika (0,0012 km mniej), a świeczki też sie w jakiś sposób zużywają, więc to będą tak minimalne wartości, że sie nie kapnie...

Kable mogą pomóc - jak najbardziej :)

Dzida
17-10-05, 15:26

Przewody i świece - ok. Ale filtr powietrza... Hm... No jakbyśmy zrobili burzę muskuf, to utrudniony przepływ powietrza może powoduję MINIMALNY spadek ogólnej sprawności silnika (0,0012 km mniej), a świeczki też sie w jakiś sposób zużywają, więc to będą tak minimalne wartości, że sie nie kapnie...

Kable mogą pomóc - jak najbardziej :)

LemonR
25-10-05, 21:04
W moim przypadku spalanie gazu spadło o 0,5l na 100km po wymianie świec. Ponadto zniknął objaw lekkiego szarpania na wolnych obrotach. Świece wsadziłem Brisk Silver wiem że wielu uważa że są do d&%# ale poprzednim autkiem z LPG też na nich jeździłem i byłem zadowolony. NGK wożę w bagażniku z kluczem wrazie gdyby... (puk puk)
pozdr
LemonR
(D14A2)

Dzida
25-10-05, 21:07
W moim przypadku spalanie gazu spadło o 0,5l(D14A2)

Granice blędu statystycznego :)

kuki500
25-10-05, 21:09
hmm torche moze za duzo jak na siweczki ;)

LemonR
26-10-05, 22:11
W moim przypadku spalanie gazu spadło o 0,5l(D14A2)

Granice blędu statystycznego :)

W jakimś stopniu napewno ale sprawdzałem przed i po wymianie conajmniej kilka razy.
Przed wymianą na pełnym zbiorniku robiłem 320 max 330km a po wymianie na pełnym nie zszedłem jeszcze poniżej 340 a norma to 360km.
Nie zachwalam Brisków każdy jeździ na czym lubi ale nie są drogie żeby spróbować co polecam.
pozdr
LemonR

kuki500
26-10-05, 22:15
u mnie raczej nie spadło spalanie ale lepiej na pewno pali a co fo filtra jak zmieniłem na nowy to na gazie pierwszo przygasał wyregolowac mieszanke i tak mam raczej zawsze jak zmieniam filtr