PDA

Zobacz pełną wersję : nierówna praca silnika

dewon1
17-07-08, 11:38
witam kieruje zapytanie do wszytskich specjalistow..od pewnego czasu moja honda 1995,3d,1,5 zaczeła dosc nierowno pracowac zauwazyłem to jak podszedlem do samocjhodu z tyłu i zobaczyłem strasznie drgajacy tłumik i nierównomierne dygotania, zreszta samochód wewnatrz tez tak sie zachowuje. wymieniem swiece i przewody ale nadal tak sie zachowuje prosze o porady.:)

RTSI
17-07-08, 17:31
Kolego sprawdź luzy na zaworach. ale są inne obiawy takie jak stukanie i falowanie obrotomierza na jałowym biegu razem z tą nierówną pracą silnika

dewon1
18-07-08, 11:36
nie nie nic takiego nie ma poprostu drga silnik, a najbardziej widac to po wydechu bo strasznie nierówno wydala spaliny z rurytak jakbycos przerywało, byłem w jc auto ostatbio na wymianie rozrzadu mam nadzieje ze te buraki mi czegos nie popierdzielili chociaz ciesza sie duza renoma w japoncach bbo w sumie od tego momentu mi tak zaczela chodzic ...bede mial urlop to do nich podjade.

dewon1
18-07-08, 17:51
tu wrzucam filmik jak pracuje wydech moze tak uda wam sie cos bardziej stwierdzic http://rapidshare.com/files/130660331/MOV00027.3gp.html