Zobacz pełną wersję : D16y7 mody
Cześć. Mam pare pytań odnośnie d16y7, bo nie mogę się nigdzie doszukać. 1. Czy moge wrzucić przy remoncie silnika tłoki p29/pm7 na uszczelce y8, nie rozsadzi silnika? 2. Jakie wtryski moge wrzucić przy wymianie kolektora od y8, aby nie ruszać wtyczek, a jeśli ciać i zmieniać to jak? 3. Czy przy wrzucenia kompa p06 wystarczy mieć przejściówkę czy trzeba coś przerabiać? 4. Czy jest jakiś ostrzejszy seryjny wałek od tego z d16y7? 5. Jakie mogę mieć obd2a czy obd2b civic ej6 qp 96r? Pozdrawiam
1.Tak można
2.Nie brak zmieniać
3.Przejściówka + zmiana mapy w P06 dla D16Y7 lub strojenie
4.Nie wiem, ale jak ściągasz czapkę to najrozsądniej zdaje się założyć głowicę vtec'e niż bawić się w zmianę wałków w y7. Chyba, że głowica Y7 ale na jakimś sprawdzonym, firmowym, ostrym wałku.
5.Obd2a
Nie ma seryjnego walka ostrzejszego który podejdzie do y7. Przy samej zmianie ssaka zostaw seryjne wtryski, jeśli zamierzasz zaraz po tym stroic to wstaw 240cc z Y8/W4 lub b18c4
trzeba jakoś przerabiać kabelki od wtrysków? czy jakoś dodać? tłoki p29 dopreży d16y7 zeby podniesc moc w silniku?