PDA

Zobacz pełną wersję : Lusterko elektryczne anglik

szymon99
15-07-08, 09:54
Witam. Mam pytanie odnośnie lusterka do Civica 98r HB 5D, gdzyż jest on z angli i potrzebuje lewego elektrycznego lusterka do tego modelu no i ktoś mi powiedział że są rózne wersje i ze zczesciami do anglika ciezko. Lusterko jest czarne nie lakierowane. Czy ktoś moze coś powiedziec na ten temat

virusek
15-07-08, 10:11
Lusterka od anglika różnią się od tych "europejskich" Ja mam prawe angielskie i wygląda jakby było nieco odchylone do przodu przez to lustro musiałem ustawić bardziej "do auta".

Gruszka
15-07-08, 10:27
Lusterka od anglika różnią się od tych "europejskich"

Juz na forum o tym bylo... Lusterka z wersji UK - NIE ROZNIA SIE od tych z wersji europejskiej. Jedynie "trojkaty", do ktorych sa mocowane sa inne - powoduja ze lusterko jest pod innym katem (odwrotnym - strony sa zamienione).

Czyli: kupujesz lusterko z wersji UK - zamieniasz samo lusterko, bez trojkata. Kat sie nie zmieni.

Pzdr,
T.

szymon99
15-07-08, 10:35
kupujesz lusterko z wersji UK - zamieniasz samo lusterko, bez trojkata. Kat sie nie zmieni.

czyli jezeli mam wersje angielską to i tak bedzie pasować z wersji europejskiej

BolzZ
15-07-08, 10:50
masz kierownice z prawej?

szymon99
15-07-08, 12:46
masz kierownice z prawej?

z lewej, jest to niby wersja europejska wyprodukowana w anglii

straznik
15-07-08, 12:51
Wszystkie 5D były produkowane w Anglii, wersja europejska ma kierownice po lewej, angielska po prawej :) Nie trafiles nigdy na taką informacje?:) Tak jak mówi Gruszka - kup samo lusterko zalóż do swojego trójkąta i bedzie git.

szymon99
15-07-08, 15:07
Wszystkie 5D były produkowane w Anglii, wersja europejska ma kierownice po lewej, angielska po prawej :) Nie trafiles nigdy na taką informacje?:) Tak jak mówi Gruszka - kup samo lusterko zalóż do swojego trójkąta i bedzie git.
to ze anglik ma z prawej kierownice wiedzialem, tyle ze na hondach sie nie znam bo te lusterko jest dla gościa ktoremu je rozwaliłem :D

hariusz
15-07-08, 15:34
http://www.allegro.pl/item398147226_honda_civic_5d_95_01_lusterko_lewe_e lektryczne.html i po bólu, sam bym kupił ale kasy nie mam :P bo mam teraz FULL MANUAL lusterko czyli musze lustro ręką popychać żeby zmienić kąt he he