PDA

Zobacz pełną wersję : zestawik.. i co dalej?

krakers
15-07-08, 00:53
hej mam pytanko posiadam w swojej hani coś takiego...... wzmak Magnat Gladiator Classic 360W , JBL 936egto x2 i tuba Magnat Power Bull 2500 (pisze 400watt ale co to takiego? :/ )

przód Pionieer z radyjka LG 4x50W model najwyżej jutro napisze jaki (radyjko pójdzie kiedyś out póki co śmiga i jakoś to chodzi)

ogólnie póki co chodzi mi o wywalenie z tyłu tego barachła (oprócz JBL) i zrobienia jakiegoś audio w zabudowie ;P

jakieś sugestie?

1 lub 2 niskotonowe wzmak i zostawić JBL

jakieś pomysły?

sebush
16-07-08, 15:54
jak chcesz robic zabudowe z tylu to wywal te jajka z polki, ile kasy chcesz na to przeznaczyc ?

krakers
16-07-08, 23:30
to zależy zabudowę będę chyba robił sam zależy mi na dobrym dźwięku ale co do kasy to się nie zastanawiałem a JBL chciałbym sobie zostawić bo naprawdę ładnie grają

sebush
17-07-08, 08:40
jak chcesz miec dobry dziewk to odseparowany przod + wygluszenie, do tylu zabudowa ewentualnie skrzynka, a setup to zalezy juz ile chcesz kasy na to wydac
pozdro

krakers
17-07-08, 10:41
czyli według Ciebie wywalić tył i tylko sub w skrzyni albo zabudowa a przód dać lepszy i puścićprzez wzmaka? właśnie spotkałem się z nietypowymi konfiguracjami? mianowicie wzmacniacz powinien być dobierany do mocy głośnika RMS czemu w zestawach często jest tak że jest montowany słabszy wzmak? czy to że jest słabszy wzmacniacz sub niepowoduje że niedostaje odpowiedniej mocy aby brzmiał "soczyście"? myślałem nad kupnem do tyłu jakiegoś głośniczka o mocy tak z 500-600w rms więc jaki wzmacniacz? przeważnie te głośniki mają podówjne podłączenie czy wtedy wystarczy 4 kanałowy wzmak i zmostkować kanały?

jakieś propozycje propo dobrych głośników na przód? obecnie mam pioniera ale nipamiętam jaki model

sebush
17-07-08, 12:15
no jesli chcesz zeby wszytko ladnie gralo to obowiazkowo dobry przod+ wzmak 2 kanaly, na przod to za ok 300zl kupisz PowerBass S6c do tego jakis wzmak ok 200zl 2x100rms spokojnie wystarczy, a na tyl monoblocka + woofer, tylko nadal nie wiem ile chcesz kasiory wydac bo moge ci podac setup na tyl za np 2000zl, a co do wzmaka to powinien miec taka sama moc co glosnik lub wieksza, a jesli masz mozliwosc kupienia ze stanow np ebay to dam mozna bardzo fajne granie zlozyc za nieduza kase
chcesz to odezwij sie na gg 1564719 (czesto niewidoczny)

krakers
17-07-08, 15:55
jak będę miał chwile i będę widział fundusze to na pewno się odezwę

dzięki

Tomasz
17-07-08, 17:13
sam ostatnio montowalem audio w swoim cifie .. zdecydowanie jakies 16' na przod ( po dodaniu dystansu lekko zmiescisz pod fabrycznymi oslonami ... glebokosc mozntazu max 70mm ! ) tweeterki w miejsce galek od lusterek ( o ile masz elektryczne ) do bagaja skrzynka/tuba na wzmacniaczu + kolejne 16' w polke ( tym razem 2 way speekery ) . Powienno to wszystko ladnie ( a jak chcesz to glosno :P ) grac . Jak skoncze to pokaze ( juz w moim temacie ) jak ja rozwiazalem problem z polka ... bo nie lubie jak widac glosniki ;)

Pozdro

krakers
17-07-08, 17:49
spoko czekam na fotki ;P