Zobacz pełną wersję : wskazania licznika spalanie i temp zew.
witam mam problem z moim civicem a właściwie z wskazaniem temperatury zewnętrznej bo nie wyświetla się żadna wartość tylko kreseczki ?
miał z was ktoś coś podobnego ? nie wiem co to czy brak czujnika czy może problem z instalacją..
druga rzecz to trip działa ok ale spalanie !l/100 cały czas wskazuje "oo"
po ilu przejechanych km powinno wskazywać srednie spalanie ?
miał ktoś podobne problemy albo jakiś pomysł co może być przyczyną niewskazywania tych wartości ?
będe bardzo wdzięczny za pomoc..
pozdrawiam
z 2003 civic wersji sport 1.7 cdti
troche czytałem o podobnych problemach ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi
dodam ze mam tylko trip 1 bo niektórzy piszą ze maja trip 1 i 2
Jeżeli masz możliwość przełączenia na temperature i spalanie to niestety ale masz przełożony licznik z wersji poliftowej. Dopiero modele 2004-2005 maja te wskazania i u Ciebie to nie zadziała. Przyczyn może być kilka. Ktoś chciał zrobić tuning zegarów wkładając z polifta, zepsuły się albo chciał zmienić przebieg bo cofanie w tym modelu nie jest proste....
hmm wydaje mi się ze jest to niemożliwe ze licznik został przełożony
auto ma dosyć ciekawą historie zostało przywiezione z włoch a jezdziła nim koleżanka mojej kuzynki która była pierwszą właścicielką i auto było serwisowane do konca więc cofanie licznika nie wchodzi w grę nie ma żadnych nawet malutkich znaków ze ktoś kiedyś ściągał ten plastik który osłania licznik
auto z konca 2003 to możliwe ze w tym samochodzie już zamontowano tą opcje ?
zastanawiam sie czy nie zdemontować zderzaka i okaże sie czy jest tam wiązka albo czujnik temp..
jest tam jeszcze numer seryjny to może po tym numerze da sie sprawdzić czy to licznik właściwy do tego modelu i z jakiego roku pochodzi ?
czyli civice do 2004 nie mają opcji sprawdzenia średniego spalania ?
tylko przebieg właściwy i trip ? i tyle ?
No ale proste pytanie. Masz wersję poliftową czyli model 2004-2005 czy przedlifta ? Jest opcja że masz polifta z 2003r bo w grudniu zaczęli je klepać. Jeżeli masz przedlifta to na 100% zegary nie są od tego auta bo nigdy wersja ze średnim spalaniem nie występowała.
Data produkcji licznika jest z tyłu, wyciągnij go i jest naklejka. 5 min roboty, nic nie uszkodzisz, ramka jest na wsuwki, ciągniesz do siebie a potem 3 śrubki.
Tak, przedlifty mają tylko przebieg dzienny i całkowity.
ok w weekend sie tym zajmę tym bardziej że żarówki dwie mam spalone
a powiedz mi spidek czy masz może jakiś schemat albo zdjęcie jak wygląda kostka w zderzaku od czujnika temperatury zewnętrznej ?
albo jaki kolor przewodów ?
Mam takie coś:
http://www21.zippyshare.com/thumb/SAdoTgmD/file.html (http://www21.zippyshare.com/v/SAdoTgmD/file.html)