Zobacz pełną wersję : Kierownica nie wraca samoczynnie
Mam problem mianowicie nie wraca kierownica samoczynnie do prostych kół, zmianiałem maglownicę ponieważ stara ciekła kręciło się jak starem zmieniłem na nową lekko się kieruje lecz nie wracają koła samoczynnie. Zrobiłem dzisiaj geometrię kół i dalej nic nie pomogło więc mam pytanko w czym może być problem jakie są koszty takowej naprawy ? dzięki wielkie
H.... zrobiona geometria ew. końcówka drążka do wymiany.
Sprawdź też sworznie, ja tak miałem jak się zacierał.
Jak poprzednik, sworznie sprawdź.
końcówki, drążki były wymieniane zostaje mi oglądnięcie sworzni dam znać w czwartek
PIMPEK_EJ2
18-03-15, 13:48
Dokladnie dolne sworznie;) Nic Ci nie skrzypi?
MotoAutko_pl
26-03-15, 08:55
Jeżeli skrzypi i do tego charakterystycznie strzela to na pewno sworznie,końcówki też mogą być przyczyną,ale jeżeli piszesz że były wymieniane w tym przypadku na pewno odpada.
Wymieniłem sworznie dolne wszystko ok kręci się lżej ale kierownica wraca 2/3. Przy szybkich ruchach kierownicą stuka, myślałem że te sworznie, były wyjeżdżone ale są nowe i problem jest dalej. Czy była by to przekładnia ? Założyłem tą ponieważ moja ciekła, ta nie cieknie ale kiera całkiem nie wraca i stuka przy szybkich ruchach...
Prosta sprawa "nowy" magiel ma dokrecona srube regulacyjna ktora redukuje pukanie natomiast sprawia ze ciasniej chodzi kiera i juz tak nie wraca. Znam to z autopsji bo przykrecalem ta srube kiedys jak mialem ej9 zeby nie pukalo. Pukac przestalo ale kiera nie wracala.
A to stukanie przy szybkich ruchach kierownicą ? PS: a co do maglownicy to jedynie regeneracja tak ?
A to stukanie przy szybkich ruchach kierownicą ? PS: a co do maglownicy to jedynie regeneracja tak ?
A to pukanie to nie jest przypadkiem krzyżak który łączy przekładnie z kolumna?
Jeżeli stuka gdy szybko kręcisz kierownicą lewo, prawo to krzyżak walnięty
Kumpel też mi napisał że krzyżak ok :) wiem na czym już stoję dzięki wielkie :) krzyżak do wymiany i maglownica do regeneracji albo nowa :D :) dzięki jeszcze raz
PS; a co do krzyżaka to kupię nowego ? znalazłem kilka aukcji ale nie wiem które to jakbyście mogli pomóc dzięki wielkie :)