Zobacz pełną wersję : Czy można bez problemu dołożyć elektrykę do szyb w Civic EJ9
Witam!
Właśnie stałem się szczęśliwym lub nie(jeszcze tego nie wiem) posiadaczem Hondy Civic EJ9 96r. Silnik 1.4 75KM pełne wyposażenie ręczne...
Civic jest lekko uszkodzony z przodu, ale nie to jest moim zmartwieniem w tym temacie..
Moje pytanie brzmi:
Czy można dołożyć elektryczne sterowanie szyb bez większych problemów??
Chodzi mi o to, czy do drzwi jest oryginalnie doprowadzona wiązka elektryczna?
Czy tylko zakładam powiedzmy całe drzwi ze sterowaniem el. szyb i wpinam przewody do kostki, czy trzeba doprowadzać wiązkę??
Pozdrawiam.
trzeba doprowadzać wiązkę, ale założyć można
prąd chyba idzie od akumulatora do skrzynki bezpieczników i z tąd trzeba poprowadzić wiązke do kostek w drzwi i dalej
założyć można jak najbardziej
robi hch brał ode mnie taki zestaw, to moze cos Ci powie jak to było
uuuu;/
To kolejne pytanie, jak to zrobić??
Jakiś schemat? albo instrukcja:)
dzięki za info.
Pozdrawiam.
Czy 400zł za elektrykę, to dużo??
Jest to proste - kiedyś zakładałem w 6gen
plus po zapłonie musi być Ambroży; może być stały, ale wtedy na postoju będą szyby jeździć.
Doprowadzić trzeba zasilanie do wyłączników i od tych wyłączników w drzwiach kierowcy poprowadzić dwa przewody do drugich drzwi do wyłącznika.
w poprzednim cifie tak miałęm właśnie, w tym mam normalnie
nie pisałem szczegółowo, chodziło mi poprostu o to, że zasilanie do bezpieczników jest zrobione (skrzynka ma miejsca na bezpieczniki od kazdej szyby i tylko z tego miejsca trzeba reszte wiązki poprowadzić do drzwi)
Lio !!
Jeśli można, to uśmiechnąłbym się do Ciebie jak będę to montował.
Jak już wspomniałem, autko kupiłem po lekkim dzwonku i dopiero będę składał je do kupy i rejestrował niemiecką świerzynkę;)
Nie mam też elektrycznych lusterek, a chciałbym mieć...
Czy podobnie się je montuje?? Instalacje...
(w poniedziałek powinienem już mieć całą elektrykę :P )
Pozdrawiam
nie uśmiechaj się do mnie, bo ja jestem zupałny laik z elektryki i nic Ci nie doradze, sory ale nie moja dziedzina zupełnie
niestety, facet, który ma całą elektrykę, ma ją od 5 drzwiowego hatchback-a.
Czy lusterka w 5d i 3d są takie same??
Może chociaż elektryczne lusterka mi przypasują..
Jeszcze pytanie takie.. czy konsole są takie same? Zegary itp...
Z tego co wiem to zegary itp w 3D i 5D są całkowicie różne.