PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z ABS'em po swapie hamulców.

Mlody11
23-02-15, 17:21
Witam mam problem, a mianowicie jakiś miesiąc temu swapowałem hamulce 242 na tył do mojej ej9, z racji że był jeden czujnik od ABS'u przy tarczach zostały pod sztukowane czujniki od bębnów, wszystko chodziło ok do dzisiaj, tutaj błędy tylko nie potrafię tego odczytać :/ https://www.youtube.com/watch?v=pB4V3wZfTiM&feature=youtu.be

Sheiva
23-02-15, 19:02
Odczytać błąd.

Mlody11
23-02-15, 19:10
Właśnie nagrałem tylko nie potrafię odczytać.

Sheiva
23-02-15, 19:11
To wrzuć :)

EDIT:
Trzy pierścienie sygnałowe przy kołach (poza lewym przodem), czujnik lewy tylny i niskie napięcie.
Pierścienie wyczyścić, czujnik zapewne do wymiany (ewentualnie poprawa "zdrucenia"), napięcie to pewnie kiepskie aku tym bardziej, że pora "zimowa".

Mlody11
23-02-15, 19:13
Link jest w wyedytowanym pierwszym poście :)

olekk2103
26-02-15, 00:19
Kod błędu - Możliwa(e) przyczyna(y) 11, Czujnik szybkości obrotowej przód prawe Obwód elektryczny odłączony / zwarty 12, Czujnik szybkości obrotowej przód prawe Błąd sygnału 13, Czujnik szybkości obrotów koła przód lewe Obwód elektryczny odłączony / zwarty 14, Czujnik szybkości obrotów koła przód lewe Błąd sygnału 15, Czujnik szybkości obrotowej koła tył prawe Obwód elektryczny odłączony / zwarty 16, Czujnik szybkości obrotowej koła tył prawe Błąd sygnału 17, Czujnik szybkości obrotów koła tył lewe Obwód elektryczny odłączony / zwarty 18, Czujnik szybkości obrotów koła tył lewe Błąd sygnału 21, Czujnik szybkości obrotowej przód prawe Przerwa elektryczna 22, Czujnik szybkości obrotów koła przód lewe Przerwa elektryczna 23, Czujnik szybkości obrotowej koła tył prawe Przerwa elektryczna 24, Czujnik szybkości obrotów koła tył lewe Przerwa elektryczna 31, Zawór magnetyczny, wlot, przód prawy 32, Zawór magnetyczny, wylot, przód prawy 33, Zawór magnetyczny, wlot, przód lewy 34, Zawór magnetyczny, wylot, przód lewy 35, Zawór magnetyczny, wlot, tył prawy 36, Zawór magnetyczny, wylot, tył prawy 37, Zawór magnetyczny, wlot, tył lewy 38, Zawór magnetyczny, wylot, tył lewy 41, Zawór magnetyczny, przód prawy 42, Zawór magnetyczny, przód lewy 43, Zawór magnetyczny, tył prawy 44, Zawór magnetyczny, tył lewy 51, Pompa hydrauliczna Błąd obwodu elektrycznego, Bezpieczniki, Przekaźnik, Druty / element łączący 52, Pompa hydrauliczna Nie uaktywniony 53, Pompa hydrauliczna Uaktywniony 54, Przekaźnik ABS Nie uaktywniony 61, Zasilanie napięciowe Napięcie za wysokie/ niskie 62, Zasilanie napięciowe Napięcie za wysokie/ niskie 71, Nierównomierny rozmiar kół 81, Sterownik ABS Błąd/błąd sterownika (ECU) Twoje bledy to nr 12,16,17,18,61 jak cos mam tylny czujnik abs z ek4 jest w dziale giełda jeden juz sprzedany