PDA

Zobacz pełną wersję : Honda civic EJ9 97r problemy z przekładnią

krystek2002
19-02-15, 15:02
Witam wszystkich, mam dość kosztowny problem mianowicie mam wycieki z przekładni spowodowane dziurawą osłoną przekładni, być może nie jest to jakiś wybitny problem lecz zaraz po kupnie samochodu zrobiłem regenerację przekładni, mam 12 miesięcy gwarancji i kiedy przyszła pora na wymianę uszczelki pod głowicą zauważyłem wyciek z przekładni moje obawy potwierdził brak płynu w zbiorniczku i teraz moje pytanie brzmi co mogę zrobić aby w przyszłości uchronić się przed dodatkowymi kosztami związanymi z tą ch..ą przekładnią mam tu na myśli czy może są jakieś osłony czy coś albo może osłona silnika by uchroniła tą gumową harmonijkę przed kamieniami itp??.
Na kanale mechanik powiedział że są po 2 dziury w tej gumowej osłonie i przez to mam uszkodzoną przekładnie bo dostawał się tam cały syf z ziemi. Z góry dzięki za jakieś propozycje.

toxic
22-02-15, 10:30
Coś mi się wydaje, że dziury same z siebie się nie zrobiły. To nie jest cieniutka guma, która pęknie to uderzeniu kamienia. A czy są jakieś osłony? Nie mam pojęcia bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem, ale moim zdaniem nie ma takiej osłony.

krystek2002
11-03-15, 15:26
nie wiem, mechanik mi powiedział że są dziury w tej gumie i przez to się przekładnia zatarła i cieknie czy coś takiego, ale fakt faktem musi coś lecieć bo ubywa płynu