Kriss91
18-02-15, 20:01
Po kolei: kawałek czasu temu robiłem swapa z D16Y7 na B18C4. Miesiąc temu silnik był strojony na P06/P28. Wszystko ładnie i pięknie, ale miałem problem z wolnymi obrotami na zimnym silniku (samochód gasł bez dodawania gazu, po rozgrzaniu działał ok). Jest to podobno standard.. Jako, że seryjna przepustnica nie posiada zaworu FITV, który wyeliminowałby problem wolnych obrotów na zimnym silniku, zakupiłem przepustnicę od B16A2 (oczywiście ze wspomnianym zaworem). Po oczyszczeniu jej i zmianie pancerzyka oraz montażu uchwytu linki, wstawiłem ją do jednostki i... wolne obroty na ponad 3000 z falowaniem. No więc przepustnica z auta i zabrałem się za zawór FITV. Rozebrany, oczyszczony i złożony. Efekt był taki, że miałem nieco ponad 2000 obrotów na zimnym (co nie było w sumie takie tragiczne), ale co gorsza, obroty nie zostały zbite po rozgrzaniu silnika. Próbowałem jeszcze regulować FITV, ale efekt był niewiele lepszy (falowanie nie ustąpiło). W końcu, z racji tego, że gonił mnie czas, zamontowałem starą seryjną przepustnicę. Problem w tym, że po ponownym montażu silnik miał problem z wolnymi obrotami i kulturą pracy. O ile obroty z czasem się uspokoiły, to już kultura pracy niestety nie. Auto wydawało się nie palić na wszystkie gary. W dodatku bardzo mocno wyczuwalna była niespalona benzyna. Po przejechaniu kilku kilometrów wyskoczył check, który gasł po wyłączeniu silnika. Z przymusu pojechałem w takim stanie do pracy. Po odczytaniu błędu okazał się być to nr 43, a więc problem z układem paliwowym. Wszystko zaczęło się rozwijać później. O ile wcześniej silnik nie pracował równo, tak teraz nie chciał nawet odpalić. Zrzuciłem świece, które okazały się być czarne i z intensywnym zapachem świeżej benzyny (wszystkie). Wrzuciłem więc komplet nowych świec, ale silnik nadal wydaje się pracować nie na wszystkich cylindrach (nierówna praca, z przerywaniem i krztuszeniem się). Zastanawiające jest to, że przy kopnięciu pedału gazu silnik pracuje normalnie, zaś przy utrzymywaniu dowolnych obrotów, krztusi się.
Szczerze mówiąc ogłupiałem. Czy jest szansa, że problem jest wynikiem kombinacji z przepustnicą, czy to zwykły zbieg okoliczności i mam szukać dalej? Check engine nie wyskakuje od razu, tylko po przejechaniu określonego dystansu.
Szczerze mówiąc ogłupiałem. Czy jest szansa, że problem jest wynikiem kombinacji z przepustnicą, czy to zwykły zbieg okoliczności i mam szukać dalej? Check engine nie wyskakuje od razu, tylko po przejechaniu określonego dystansu.