Zobacz pełną wersję : Bulgotanie
Wyjeżdżając z garażu wylał mi sie cały olej okazało się że to niby wadliwy filtr. No i wymieniłem go ale spokoju nie daje mi to że jak wygaszam to i tak i tak słysze jakieś bulgotanie tak jakby pompa pobierała powietrza czy jakoś tak . A druga sprawa to problem z wodą raz jest dużo w zbiorniczku a na drugi dzię prawie nic i tak na przemian . POMOCY
A druga sprawa to problem z wodą raz jest dużo w zbiorniczku a na drugi dzię prawie nic i tak na przemian . POMOCY
od tego wlasnie jest zbiorniczek wyrownawczy :)
moze to bulgotanie wlaśnie ze zbiorniczka dochodzi?? tzn. masz padnieta uszczelke i komprecha w wode idzie...
Moje kochanie to 94 , może uszczelka pod głowicą , ale mechanik mówił że nic na to nie wskazuje . Powoli zaczynam się wkurzać z tą wodą i olejem .
obserwuj temperature na desce. Jak to bulgocze przez wywaloną uszczelke to bedzie sie grzał niedlugo. Ale nie chce straszyć. Bądzmy dobrej mysli ;)
W zbiorniczku? Uszczelka pod gowica 100% ,flagowa diagnoza i usterka w bmw 2.5 :lol: Pierwszy raz słyszę żeby bulgotanie w zbiorniczku w cifie o coś normalnego.Nie ma prawa być czegoś takiego w nim.To tylko zbiorniczek wyrównawczy.
Odświerze temat. Brat niedawno kupił civica z silnikiem d15b2. w zbiorniczku wyrównawczym nie było płynu, w chłodnicy był pod korek. Dolałem płynu zrobiłem jakieś 200 km i płynu nie ubyło ale po odkręceniu korka chłodnicy zobaczyłem bulgotanie i pienienie przy dodawaniu gazu. Czy to musi oznaczać uszczelkę? Temperatura jest ok.
nie musi...
ale moze....
trzeba obserwowac dłuzej.........