Zobacz pełną wersję : Nie mogę odkręcić śruby w kole POMOCY !!!
Siema nie mogę odkręcić jednej śruby w kole z przodu, problem polega na tym ze szpilki były spawane urwał sie spaw i kręci sie śruba razem ze szpilką, Gdyby to było na feldze stalowej to spoko obcinam i wstawiam nową, ale ja mam założone felgi gdzie śruba jest schowana, ma ktoś jakiś pomysł jak to odkręcić albo spotkał sie z czymś takim :confused: Pilnie potrzebuje pomocy :(
Nie da się szpilki rozwiercić? Skoro i tak się urwała to już do niczego ci się nie przyda
spawane szpilki pomysłowość ludzka nie zna granic
Rozwiercić bedzie trudno bo trzeba wiercić nakrętke bo mam pełną i bardzo dlugie szpilki bo poprzedni właściciel zrobil negatyw z przodu i dołozył dystans myślalem żeby wjechać na podnośnik zrobić dziurę w osłonie przy tarczy hamulcowej i albo na nowo ją przyspawać i odkrecić albo po prostu frezem pneumatycznym obciać glówkę
chyba zostaje ci ściągnięcie całej piasty....
Unies troche samochod, sprobuj odkrecic pozostale szpilki po kilka obrotow w pierwszej kolejnosci a ta urwana zostaw na sam koniec, opusc troche samochod i sprobuj odkrecic. Moze byc ciezko i trzeba bedzie walczyc z tym od dupy strony.
Odkrec dwie sruby od zacisku, odsun go ok 2-3 cm i bedziesz mial podejscie na luske od migomatu. Patrzylem dopiero na starej zwrotnicy,powinno sie udac
Chłopaki temat zamknięty dobry pistolet pneumatyczny, odkręciłem pozostałe szpilki kolega ciągnął za felgę a ja kręciłem i poszło na szczęscie bez problemu Dzięki wielkie :)
To teraz przyspawać na nowo i śmigać
Nic nie spawaj . Wymień piastę i nowe szpilki , bo będziesz miał za chwile ten sam problem .