SCKAPE
01-02-15, 02:39
Jak w temacie.. Pacjent to moja honda civic eg.
Zachowanie: Kierowica normalnie mi odbijała, z czasem zwiększyłem kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy i kierownica zaczęła odbijać odrobinę mocniej, zawsze czułem ją w zakręcie im mocniej skręciłem tym bardziej pod ręką czułem że chce odbić z powrotem - normalna sprawa.. Dziś po dłuższej przerwie wsiadłem przetestować auto i masakra! Praktycznie nie odbija, a jak juz to robi to naprawde baaaardzo, ale to bardzo leniwie. Jade puszczaam kierownice a tu nadal sobie zakręca jak by nigdy nic, przypuszczalnie bym mógł zatoczyć pełne kółko.. Bardzo niepewnie mi się jechało - czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego??
Zrobione modyfikacje które moze miały na to wpływ:
- wymieniłem przedni i tylni stabilizator na znacznie grubsze
- wymieniłem praktycznie wszystkie gumy na twardy pouliteran - 90sha
- wymieniłem sworznie na przedłużone (przy okazji przód siadł mi o jakieś 20mm)
- zmienił się foset felgi z ok 35 na 30
- zmieniła się opona z toyo T1R na R888
Czy któraś z tych zmian mogła mieć az tak dramatyczny wpływ na to że kierownic prawie mi nie odbija??
Zachowanie: Kierowica normalnie mi odbijała, z czasem zwiększyłem kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy i kierownica zaczęła odbijać odrobinę mocniej, zawsze czułem ją w zakręcie im mocniej skręciłem tym bardziej pod ręką czułem że chce odbić z powrotem - normalna sprawa.. Dziś po dłuższej przerwie wsiadłem przetestować auto i masakra! Praktycznie nie odbija, a jak juz to robi to naprawde baaaardzo, ale to bardzo leniwie. Jade puszczaam kierownice a tu nadal sobie zakręca jak by nigdy nic, przypuszczalnie bym mógł zatoczyć pełne kółko.. Bardzo niepewnie mi się jechało - czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego??
Zrobione modyfikacje które moze miały na to wpływ:
- wymieniłem przedni i tylni stabilizator na znacznie grubsze
- wymieniłem praktycznie wszystkie gumy na twardy pouliteran - 90sha
- wymieniłem sworznie na przedłużone (przy okazji przód siadł mi o jakieś 20mm)
- zmienił się foset felgi z ok 35 na 30
- zmieniła się opona z toyo T1R na R888
Czy któraś z tych zmian mogła mieć az tak dramatyczny wpływ na to że kierownic prawie mi nie odbija??