PDA

Zobacz pełną wersję : Kontrolka SRS EM2 1.7 120KM

Kobsterr
07-01-15, 13:32
Witam, mam pewien problem w Hondzie Civic 1.7 120 KM, wymontowałem z niego fotel pasażera (fotel oczywiście z poduszką powietrzną) ponieważ potrzebowałem trochę więcej miejsca, kontrolka SRS oczywiście zapaliła się, po kilku dniach jeżdżenia zamontowałem go na swoje miejsce, podłączyłem AIRBAG myśląc, że kontrolka zgaśnie, a tu zdziwienie, SRS świeci się dalej, odłączałem akumulator żeby skasować błędy. Niestety nic to nie dało, dopiero potem dowiedziałem się, że nie można odłączać poduchy w fotelu bez wcześniejszego odłączenia akumulatora i nie wolno aku podłączać przed podłączeniem fotela. Człowiek całe życie się uczy, jest już za późno, zrobiłem jak zrobiłem, trzeba to naprawić i proszę o pomoc czy jest jakiś sposób, żeby to naprawić?? Pozdrawiam

Jasiu
07-01-15, 16:24
Podjedź do ASO Hondy albo na diagnostykę komputerową do kogoś ogarniętego, albo kombinuj sam :
https://www.youtube.com/watch?v=4t4ds8ae9tM

krzysko
07-01-15, 23:51
błędy poduszek trzeba ZAWSZE kasować gniazdem. nawet gdy usuniemy usterke błąd pozostanie. Czasem nawet chwilowe przerwy w obwodzie(zazwyczaj w kostkach pod siedzeniami) dają błędy na deske które same nie gasną.

Kobsterr
08-01-15, 13:40
Dzięki za podpowiedź, popróbuje coś z tymi filmikami na YT, jak nic nie da to podjadę do kogoś od diagnostyki