PDA

Zobacz pełną wersję : Spalanie Civic Em2 1.7 Vtec

AndrzejTczew
09-12-14, 19:58
Witam, krótko i na temat. Kopiłem Em2 w automacie spalenie po zakupie wahało się około 7,8 litrów na pełnym baku robiłem jakieś 600 - 620 km wymieniłem rozrząd i lipa 10, 11 dałem auto do sprawdzenie do innego warsztatu, niby ok ,wszystko posprawdzane na ciepłym jak i na zimnym silniku luzy na zaworach tez ok wszystkie sondy ok a spalanie zostało 10 ;(

Zna ktoś dobrego mechanika lub diagnoste od Japońców w mojej okolicy lub 3miescie?

Jak spalanie waha się w waszych Civicach?

mlawa85
10-12-14, 09:53
10- 11 to mi LPG pochłania w miescie przy normalnej jezdzie. Jestes pewny ze sonda przed katalizatorem jest sprawna??

AndrzejTczew
10-12-14, 19:05
Niby wszystkie sondy są ok, bo tam są 2. Na kolektorze i na kacie... Podjadę jeszcze na kompa i się upewnię na 100% Chciałem zapytać na forum jakie macie spalanie, bo normalnie spać przez to nie mogę...

Gaz Hamulec
15-12-14, 12:13
U mnie, co prawda nie v-tec ale zwykłe 1.7 w manualu 7-8 na mieszanym.

AndrzejTczew
25-02-15, 21:33
No i mam gada! Rozrząd był trafiony. Oddałem auto do "MECHANIKA" który stwierdził iż rozrząd jest ok i wo gule wszystko jest ok! Mam se lżejsze buty kupić. Postanowiłem sam tam zajrzeć bo normalnie cholera mnie brała. No i rozbabrałem rozrząd, ściągnąłem pasek i na nowo ustawiłem koła. Naciągnąłem pasek i rozrząd idealnie siedzi na znakach. kropka w kropkę lub jak kto woli kreska w kreskę ;) spalanie z 11 na 8,5 nie oszczędzając. Wiec wszystko wróciło do tzw normy. Komputer nie wykrył żadnego błędu luzy na zaworach w normie wiec jak ktoś sam grzebie niech sprawdzi 1000 razy bo później trzeba 2 razy rozbierać o przepale nie wspomnę. Pozdro dla posiadaczy Em2!