PDA

Zobacz pełną wersję : slabe ogrzewanie,klima automatyczna

lisek1407
07-12-14, 11:32
Mam problem z ogrzewaniem w moim civicu 2003r z automatycznym sterowaniem temperatury, jak temp. spada do kilku stopni ponizej zera, zanim zacznie leciec cieple powietrze trzeba troche przejechac, silnik jest juz rozgrzany a leci tylko letnie powietrze przy ustawionej max temp. Chyba ze jedzie sie na wysokich obrotach ale przy minusowej temp za cieplo tez nie jest. Dodam ze co jakis czas uzupelniam plyn chlodniczy bo spada w okolice minimum ale nie widac zeby wyciekal, bardzo prosze o pomoc, czekam na odpowiedzi, pozdr

DRIVERRS
07-12-14, 16:19
A termostat sprawdzales ?

rafal86
08-12-14, 11:57
gdzies Ci ten plyn musi znikać, nie masz mazi pod korkiem oleju ani plam na bagnecie oleju?

lisek1407
08-12-14, 13:03
Nie olej w normie plyn czysciutki,moze musze ukladvodpowietrzyc? Wskazowka od temp., jest ponizej polowy..
.

Termostatu nie sprawdzalem, w oleju nie widac oznak plynu....

kurak91
08-12-14, 13:25
w hondach jest temperatura troszkę poniżej polowy

Jasiu
09-12-14, 18:23
Układ sam się odpowietrza, nic nie musisz robić. Może robisz na tyle krótkie trasy że się nie dogrzewa odpowiednio. Spróbuj zasłonić chłodnicę kartonem na jakiś czas i wybadaj wtedy jak będzie.

Awisn
10-12-14, 23:40
U mnie jest podobnie na postoju, temperatura wody w normie, ale z nawiewu leci zimne powietrze, dodam gazu do 1.5k obrotów i leci gorące. Termostat nie wchodzi chyba w gre, woda szybko osiąga właściwą temperaturę. Nie wiem co jest grane...

lisek1407
18-12-14, 17:44
a jak jest przy tym automatycznym sterowaniu temperatura czy ktoś miał problem z ogrzewaniem? Do tej pory wyczytalem tylko problemy przy manualu ze zrywaja sie linki, ze uklad zapowietrzony albo chlodnica zakamieniona to akurat nie ma znaczenia czy manual czy auto ale termostat odrzucacie ? Bo temperatura mi nie skacze jak zlapoie 90 stopni i jest tak ponizej polowy to jest tak cały czas ;)

slavkobe
18-12-14, 19:15
Musi byc gdzies uklad rozszczelniony jak plynu ubywa. Moze nagrzewnica Ci plyn ucieka.. nie masz gdzies wilgoci w okolicach nagrzewnicy? Sprawdzic wypadaloby jeszcze okolice pompy wody