Zobacz pełną wersję : Kontrolka hamulca ręcznego - żółta na wyświetlaczu komputera pokładowego
Przy odpalaniu zapala mi się żółta kontrolka hamulca ręcznego na komputerze pokładowym, po odpaleniu znika. Płyn hamulcowy wymieniany miesiąc temu, co jeszcze sprawdzić… ? silnik R18a2, FK2.
Może w wyrównawczym jest za mało ?
Jaki dokładnie masz ten symbol na komputerze (P) RELEASE PARKING BRAKE czy (!) CHECK SYSTEM
(P) RELEASE PARKING BRAKE:
Jezeli kierowca ruszy bez zwolnienia hamulca postojowego,zamiast bierzacej wyswietlanej wartości na wyświetlaczu informacji wyswietlony zostanie symbol (P) lub symbol z komunikatem (P) RELEASE PARKING BRAKE....
ikonka od niskiego stanu płynu hamulcowego wyglada tak http://dashboardsymbols.com/wp-content/uploads/2012/03/brake_fluid_low.gif tylko że żółta
pewnie któryś czujnik szwankuje
Poziom płyny hamulcowego jest na max - sprawdzałem. Pokazuję się kontrolka taka sama jak byś miał zaciągnięty ręczny tylko żółta i na komputerze pokładowy jest również sygnał dźwiękowy i są jeszcze kontrolki od ABSu i VSA. Po odpaleniu wszystko gaśnie. Później postaram się zrobić zdjęcie.
Witam! U mnie też casami przy odpalaniu pokazuje się na środkowym wyświetlaczu check system (!) i zaraz gaśnie i też nie mogę dość czemu to występuje. Pytałem też w aso przy przeglądzie ale żadnych błędów nie znaleźli.
... prawie 4 lata był spokój i znowu to samo, jakieś propozycję co sprawdzić ?