Zobacz pełną wersję : wolne obroty 2tys obr lub falowanie
Dominik_bb
08-10-05, 23:29
nie było nic konkretnego w archiwum wiec jak w temacie na co stawiacie silniczek krokowy czy cos innego sprawdzałem szczelnosc kolektora ssącego zatykajac przepustnice gasnie odrazu nie ma dojscia lewego powietrza wiec ta opcja odpada co jeszcze :?: :?:
silniczek krokowy
to mój typ
opisz dokładniej - cały czas masz za duże obroty? na zimnym silniku masz 2k i na ciepłym też? cały czas falują? Nie wiem czy w Twoim silniku jest takie coś przy przepustnicy i wygląda podobnie jak krokowy - zawór z woskiem, przez który przepływa woda i jak jest ciepły silnik to się zamyka albo otwiera, nie pamiętam ;) - przestaje działać ssanie - może to? a może krokowy :D próbowałeś wyregulować wolne obroty?
Witam
To ja tez sie dolacze z pytaniem. U mnie wolne obroty sa w porzadku jak silnik sie rozgrzeje natomiast dziwne jest to ze jak wdepne gaz i troche go pozyluje (oczywiscie przy rozgrzanym silniku) to potem jak stane na luzie to obroty sa wysokie (kolo 2k). Nie jezdzilem wczesniej vti wiec nie wiem czy to normalne czy raczej moze to oznaczac jakas usterke?
Pzdr
Mariusz19b
09-10-05, 16:38
silniczek krokowy
to mój typ
...przeczyscic silniczek i powinno byc ok
dominik masz gaz?? bo jesli tak to powodem jest za wczesne przelaczenie sie na gaz, trzeba ustawic u gazownika przelaczenie przy wyzszej temp, mialem u siebie to samo
Dominik_bb
12-10-05, 23:36
znalazłem przyczyne ssanie sie nie wyłacza i dlategoo takie jaja sie dzieja
znalazłem przyczyne ssanie sie nie wyłacza i dlategoo takie jaja sie dzieja
czyli to o czym rozmawialiśmy? przyczyny były dwie - falowania krokowy, a za wysokich obrotów ssanie? opisz może dokładniej z tym ssaniem, komuś w przyszłości się przyda :)
Odkopuje temat, mam dokladnie ten sam problem! co zrobic w takim razie zebys ssanie sie normalnie WYłaczało ?
jak normlanie jak ssanie mu sie wlancza na zagrzanym silniku to czujnik temperatury w glowicy ten co idzie do ecu