Zobacz pełną wersję : Dziwne tykanie EJ9
Witam,juz od dłuższego czasu nie moge poradzić sobie z tym gówXnem...zza zegarów dochodzi dziwny dziek(tykanie)tylko przy 2500-3000tys.obr na każdym biegu,na postoju miedzy wymienionym przedziałem cisza,podaje zapożyczony link bo to ten sam problem,pomóżcie! http://www.youtube.com/watch?v=56hkEFCEBTE
U mnie tak zaczęło tykć w czasie jazdy kiedyś . Walnalem dwa razy w deske i do dzisiaj cisza, spróbuj :D
Witajcie:) nie znalazłem nic ale spróbuje jednak walnąć w ta deskę raz lub kilkanaście,dodam jeszcze iz jak auto sie nagrzeje to to badziewie sie uaktywnia
Nie masz może tak , że jak odpuścisz gas to przestaje? Ja mam chyba to samo i mi się wydaje , że to któryś z wtrysków tak hałasuje.
Zza zegarów czy spod maski? Nadkole? Osłona silnika? Luźna uszczelka wokół szyby?
Wyjmij zegary i się przejedź... 10 minut roboty... Jeśli przestanie to coś z licznikiem jest nie tak - może trybiki od nabijania kilometrów tak cykają...
pewnie jakiś element wnetrza