PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civiv EU7 - oleje, filtry, oparcie

Plincia
31-10-14, 08:48
Witajcie! Od razu piszę, ze jestem laikiem w tym temacie, więc jeśli zadaje śmieszne pytania, to proszę o wyrozumiałość :P Kupiłam Hondę Civic EU7. Interesuje mnie co ile km muszę wymienić
- filtr paliwa
- filtr powietrza
- olej (i jaki ?) - gdzieś wyczytałam, że 5W-30 kl. SJ/A2-96 .... , ale to jaki dokładnie? syntetyczny, mineralny? nie chciałabym wydawać bardzo dużo , więc może jest jakioś olej dobry dla mojej Hondy , który możecie polecić?

Pytam Was, bo Panowie w serwisie na pewno polecą coś korzystnego , ale dla nich. :P

Z góry dziękuję za pomoc

P.S. A czy ktoś miał problem z fotelem kierowcy? Dokładnie z jego regulacją? O ile fotel pasażera mogę ustawić dowolnie (oparcie mogę zatrzymać w obojętnie jakim nachyleniu) to tak fotel kierowcy ma określone "poziomy nachylenia" kiedy się coś "zakleszcza" ...

bunkerites
02-11-14, 16:16
Masz uszkodzony fotel kierowcy.Tez tak mialem.Musialem wymienic caly fotel.Filtr powietrza mozesz Knechta wsadzic.Filtr paliwa orginaly hondy dostepny w www.haparts.pl. Olej Motul Xcess 8100 5w40. Olej i filtry wymianiasz co 10 tys km.Rozrzad co 100 tys km :)