PDA

Zobacz pełną wersję : Automatyczna regulacja swiatel ufo

mikek
26-10-14, 21:31
witam
mam pytanko czy mozna jakos w ufo 1.8 execiutuve recznie ustawic swiatla ?? bo strasznie mi swieca nisko , nie wiem moze wysiadl system automatycznej regulacji swiatel , mial moze ktos podobne objawy

pozdrawiam
mikek

filipfm
26-10-14, 21:49
witam
mam pytanko czy mozna jakos w ufo 1.8 execiutuve recznie ustawic swiatla ?? bo strasznie mi swieca nisko , nie wiem moze wysiadl system automatycznej regulacji swiatel , mial moze ktos podobne objawy

pozdrawiam
mikek

Mozna a nawet trzeba zlapac odpowiedni poziom, zeby potem automat mial odpowiedni punkt odniesienia.
A jak swieci za nisko, to moze byc jeszcze problem z czujnikami. buri mial tak, ze swiecily mu pare metrow przed autem, i ztcp urwal sie czujnik ale to bylo po zalozeniu eibachow.

mikek
26-10-14, 23:08
a powiesz gdzie mam szukac regulacji zebym sprawdzil jak mam ustawiony poziom ?? czy jak podjade na stacje diagnostyczna to mi zrobia ?? czy musze sie udac do salonu hondy ??

filipfm
26-10-14, 23:42
a powiesz gdzie mam szukac regulacji zebym sprawdzil jak mam ustawiony poziom ?? czy jak podjade na stacje diagnostyczna to mi zrobia ?? czy musze sie udac do salonu hondy ??

W EP3 regulacja byla identyczna jak w zwyklej wersji, a czujniki po prostu sterowały silniczkami zamiast pokrętła w desce. W ufo nie wiem :( auto bardziej skomputeryzowane wiec moze cos byc wiecej do roboty

Hayabusa
27-10-14, 07:25
Na lampie masz dwie śruby, chyba imbusowe, do regulacji w pionie i poziomie.

mikek
27-10-14, 08:45
Hayabusa ale mowisz o wersji z xenonami czy zwykla ??
bo dzwonilem do hondy i sa 2 potencjometry pod autem i kazali mi tam sprawdzic jak jest ustawione jeden jest do nadwozia przyczepiony a ten 2 miedzy wachaczem a nadwoziem

filipfm
27-10-14, 08:52
Te potencjometry wypada sprawdzic zeby zdiagnozowac czy to nie ich wina. Ale one po prostu pelnia taka role jak pokretlo na desce w wersji bez ksenonow.

Hayabusa
27-10-14, 10:45
Miałem na myśli wersję z lampami ksenonowymi.
W mojej obecności były tak lampy ustawiane przez ASO

mikek
27-10-14, 15:25
Wlasnie czekam przed diagnostyczna stacja i zobaczymy jak sa ustawione i czy ustawia za pomoca imbusow

buri
27-10-14, 16:09
a ogladales obydwa czujniki czy sa cale?
jesli masz urwany lacznik w czujniku pozycjonowania to swiatla przechodza w tryb awaryjny i swieca tak, zeby nikogo nie oslepialy, czyli nisko
po wymianie czujnika swieca juz normalnie.
z tego co pamietam trzeba bylo jeszcze 'nauczyc' auta, po wymianie czujnika jak ma sterowac - procedura jest w serwisowce

mikek
27-10-14, 16:40
hejka
wlasnie jestem po wizycie w stacji diagnostycznej :( czujnik urwany z przodu :( cena w serwisie ok 1000 :( moze wiecie skad zalatwic i czy da rade sam ten element kupic bo takto w serwisie mowia ze musze calosc
a gdzie sa te potencjometry 1 z przodu 1 z tylu ?? z lewej czy prawej ?? bo u mnie sa 1 z przodu i 1 z tylu i wszystko z lewej strony
swiecily nisko na stacji podniesli recznie wyzej bo wczoraj jak wracalem to byla masakra :(

Madras
27-10-14, 19:18
To chyba o ten czujnik chodzi http://allegro.pl/honda-civic-ufo-2006-2007-2008-2009-2010-xenon-i4697612299.html

Tomasz83
11-11-14, 13:08
Hej,

pytanie: czy jest różnica między przednim a tylnim? Dadam tylko że u mnie nie zapsół się sam czujnik a przegub kulisty się zapiekł, który łaczy wahacz z czujnikiem.

Tomasz83
12-11-14, 11:43
Znalazłem już odpowiedź i jest różnica między przednim a tylnim.
Oryginalny numer części to: 33136smge01

Nadal tego poszukuję, jeżeli ktoś ma albo wie gdzie można dostać zamiennik to dziękuję za informacje.

buri
12-11-14, 14:25
Znalazłem już odpowiedź i jest różnica między przednim a tylnim.
Oryginalny numer części to: 33136smge01

Nadal tego poszukuję, jeżeli ktoś ma albo wie gdzie można dostać zamiennik to dziękuję za informacje.

najlepiej poszukaj uzywki na allegro
ja kupilem przedni za bodajze 150pln z wysylka

http://allegro.pl/czujnik-poziomowania-xenonow-honda-civic-ufo-type-i4781640072.html
to jest przod wlasnie

CMC
23-02-16, 21:51
Witam

Po wymianie sprzęgła mam właśnie wrażenie, że zwłaszcza lewa lampa świeci mi strasznie słabo - tylko kilka metrów przed autem - czy możliwe, że jak wypinali wahacz to urwali czujnik i po czym to poznać? albo go nie podłączono?