Zobacz pełną wersję : Zachowanie włącznika śwaiteł awaryjnych. Honda Civic 2008 sedan.
Dotyczy Honda Civic 2008 sedan.
Po wymianie żarówki podświetlenia wyłącznika świateł awaryjnych, ten wyłącznik świeci światłem ciągłym
w momencie załączenia. Wydawało mi się, że przed uszkodzeniem żarówki mrugał w takt migania kierunkowskazów.
Proszę o potwierdzenie, jakie jest prawidłowe zachowanie w/w włącznika w pozycji załącz..
Dziękuje za każdą podpowiedź !!
Ale załaczenia czego?Stacyjki czy świateł?Jak nie zapomnę to sprawdzę dzisiaj i napiszę.Choć ja mam auto z roku 2009 to powinno być tak samo.
Załączenia świateł. Na desce rozdzielczej znajduje się czerwony przycisk ( przeźroczysty), okrągły, koloru czerwonego. Umiejscowiony po lewej stronie radia.
Lekko poniżej radia. Przycisk załącza światła awaryjne, czyli mrugają wszystkie kierunkowskazy. Żarówka podświetlająca ten przycisk, według mnie,
powinna mrugać w takt załączenia ( migania ) świateł awaryjnych, czyli wszystkich kierunków. Ale mogę się mylić, dlatego szukam potwierdzenia.
Więc u mnie jest tak.Jak włączę stacyjkę i zapalę silnik przycisk się nie swieci.Jak załącze światła to przycisk jest podświetlony.Jak wlącze awaryjne to przycisk jest dalej podświetlony.Oczywiście jak mam załaczone dalej światła.Sam przycisk nie mruga podczas wlączonych awaryjnych.Tak było od poczatku.Więc i u ciebie jest o'k.:)
Super. Dzięki. Chyba zasugerowałem się innym samochodem i byłem przekonany, że mruga.
Jak juz wszystko jasne to zamykam.
Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka