PDA

Zobacz pełną wersję : Analiza spalin

jarciu
06-10-05, 12:22
Panowie mam założoną nową sondę lambda(uniwersalną). Zauważyłem, że silnik dużo pali benzyny to jest jakieś 10-12 litrów/100km. Dodam, że przed wmianą palił jakieś 7l/100km Silnik D15B2 z 91r.,Podjechałem dzisiaj na analizie spalin w stacji diagnostycznej u znajomego. Na przyrządach raz było dobrze tzn. lambda mieściła się w granicach i inne wartościi też, ale za chwilę wszystkie wartości zaczeły sie zmieniać. Po chwili znowu dobrze a za moment zaś źle. I tu moje pytanie Co to się dzieje?
P.S znajomy mi powiedział, że mam za bogatą mieszankę

[ Dodano: Czw 06 Paź, 2005 ]
no i co, nikt nie umie mi powiedzieć co to może być?

Lord_ZED
06-10-05, 17:04
Rozumiem że po wymianie reset kompa był jak nie to może być to.
Pozatym jeszcze nikt nic w zasadzie nie napisał na temat tych sond może niebardzo do hondy podchodzą i wtedy tak będzie:(. I pytanie za ile kupiłeś jakiej firmy napisz. Ja kiedyś myślałem nad tą z JC.

cihy
06-10-05, 18:31
a co to za sonda.
ja tylko z zasłyszanych wieści, że jeśli chodzi o sondę to najlepiej nową oryginalną, a jak nie to lepiej używaną niż uniwersalną, ale nie mogę tego potwierdzić na 100% (spotkałem się z taką opinią kilka razy)

jarciu
06-10-05, 18:52
wlaśnie nie wiem jakiej firmy bo kolega który mi to montował to mi nie powiedział

mozes
06-10-05, 19:23
zrób reset komputera jak mu nie przejdzie to wtedy bedziesz szukał przyczyny.

damcio21
11-10-05, 08:22
Ja mam to samo w miesice jara 10l i tez wymienilem sonde ale nie na nowa tylko z takiego samego modelu z 91 r i komputer bledu juz nie pokazuje, reset zrobilem a ona dalej pali i pali....;/