Zobacz pełną wersję : Analiza spalin
Panowie mam założoną nową sondę lambda(uniwersalną). Zauważyłem, że silnik dużo pali benzyny to jest jakieś 10-12 litrów/100km. Dodam, że przed wmianą palił jakieś 7l/100km Silnik D15B2 z 91r.,Podjechałem dzisiaj na analizie spalin w stacji diagnostycznej u znajomego. Na przyrządach raz było dobrze tzn. lambda mieściła się w granicach i inne wartościi też, ale za chwilę wszystkie wartości zaczeły sie zmieniać. Po chwili znowu dobrze a za moment zaś źle. I tu moje pytanie Co to się dzieje?
P.S znajomy mi powiedział, że mam za bogatą mieszankę
[ Dodano: Czw 06 Paź, 2005 ]
no i co, nikt nie umie mi powiedzieć co to może być?
Rozumiem że po wymianie reset kompa był jak nie to może być to.
Pozatym jeszcze nikt nic w zasadzie nie napisał na temat tych sond może niebardzo do hondy podchodzą i wtedy tak będzie:(. I pytanie za ile kupiłeś jakiej firmy napisz. Ja kiedyś myślałem nad tą z JC.
a co to za sonda.
ja tylko z zasłyszanych wieści, że jeśli chodzi o sondę to najlepiej nową oryginalną, a jak nie to lepiej używaną niż uniwersalną, ale nie mogę tego potwierdzić na 100% (spotkałem się z taką opinią kilka razy)
wlaśnie nie wiem jakiej firmy bo kolega który mi to montował to mi nie powiedział
zrób reset komputera jak mu nie przejdzie to wtedy bedziesz szukał przyczyny.
Ja mam to samo w miesice jara 10l i tez wymienilem sonde ale nie na nowa tylko z takiego samego modelu z 91 r i komputer bledu juz nie pokazuje, reset zrobilem a ona dalej pali i pali....;/