Zobacz pełną wersję : Przelot d13b2
Siemka. Robie u siebie wydech tzn zakladam kolektor 421 i chce przelot ale zeby nie bylo glosno i moje pytanie jest jakie tlumniki zastosowac? Kata juz nie mam i ile cali rury dac ? 2" ??
I gdyby ktos mial walek z d14a1 na sprzedaz to na PW
Zrób 2" na 3 przelotowych Proexa (w tym zamiennik katalizatora) i będzie OK. Na to, że będzie cicho na jakimkolwiek przelocie nie licz.
Wałek od D14A1 się nie opłaca - jest przeważnie dostępny w nieadekwatnych do przyrostu pieniądzach.
Albo montuj wałek D15B2/B7 i elektryczną pompkę paliwa do gaźników albo budżetowo po prostu przyśpiesz lekko zapłon ;)
Duzy koszt mnie wyjdzie na tlumniki? Bo nie chce walic az tyle siana w wydech. Ludzie mowia ze walek od d14a1 daje bardzo duzo mocy. I jak to jest z walkiem od d15? Co zrobic ze stara pompka ?jak zaslepic otwor?
Wałek od D14A1 nie daje dużo mocy. Wałek od D15Bx też. Nie sam wałek. Dużo mocy (relatywnie) daje głowica od D16Z6, gdzie masz przyrost z 75KM do ok. 120KM.
Komplet wydechów Proexa to coś ponad 500 PLN + rury i montaż.
Starą pompkę w przypadku wałka D15Bx odkręcasz a otwór zaślepiasz. Ja zaślepkę szukałem w dziale "kupię" - był dostępny gotowiec.
A ty u siebie masz wszystko ori czy cos pomodzone?
Mam wałek D15B7 (elektryczna pompka paliwa), wydech 2" na Proexach właśnie (końcowy komorowy robiony osobno na zamówienie nie w Proexie, bo ich przelotowy był za głośny) i standardowym kolektorze wydechowym 4-1 oraz dolot od D15B2 (na nim BLOS). Szału nie ma.
To ile masz mniej wiecej koni?
Nie mam pojęcia. Słabo się zbiera, więc pewnie życzeniowo pod 80KM.
Dzwine ze slabo sie zbiera,moze motor juz na wykonczeniu