Zobacz pełną wersję : Jakie macie opinie o sprężynach ZIELONYCH WEREC -60??
Tak jak w tytule mam możliwość zakupu spręzyn zielonych wetec -60 i chce je założyć na seryjny amor jakie opinie macie?
Może najpierw się zdecyduj jakie to springi, bo raz piszesz WEREC (osobiście nie znam tej marki), później wetec (też nie słyszałem) a może chodzi o Weitec? Ogólnie rzecz biorąc każde twardsze od seryjnych sprężyny na seryjny amor to gówno posmarowane miodem.
okej namówiłeś mnie biore
PIMPEK_EJ2
14-09-14, 22:30
Załóż -60 na zwykły amor a potem płacz że amorki padły. Co do weitec-ów bardzo fajne sprężyny w miare twarde
A czy AGX czy B6 ogarną -60mm?
A popatrzyles choć raz w gugla? Agx jest do max -30, b6 zresztą też.
Nie patrzyłem bo mniej więcej wiem. Raczej chodziło o to czy jest amor który ogarnia takie krótkie sprężyny.
Na takie obnizenie nie ma dokupienia amorów , do -35 mm B8 albo AGX, B6 to jest zamiennik serii i powinien byc zalozony do seryjnej sprezyny.
Najlepszym rozwiazaniem wbrew pozorom jest kupno chocby MTS gwintu(sam smigam na tym) i taki zestaw zawsze bedzie lepszy od sportowej sprezyny z seryjnym amorem.
No właśnie brak alternatyw chociaż same amortyzatory MTS ponoć ogarniają -80
A co za problem skrócić skok amora skracahjac trzpień, lub też wydłużyć górne mocowanie trzpienia?? I dając taki B6 jest naprawde amor miażdżący w porównainu do seryjnego i nie ma co tutaj dyskutować.
PIMPEK_EJ2
25-09-14, 20:23
lub też wydłużyć górne mocowanie trzpienia??
To by było najrozsądniejsze przy małym budżecie
Czyli tophats? Bo jeśli chodzi o modzenie w amorze jest sens? Np porównując gwint AP do B6?
PIMPEK_EJ2
30-09-14, 20:22
Czyli tophats?
Tak dokładnie,sam amor jest wyżej zamontowany więc nie powinien dobijać.
Ja odpuściłbym modzenie seryjnego amora, taniej chyba top hatsy wyjdą.
Np porównując gwint AP do B6?
Znaczy jak to porównać? Cenowo jakościowo? B6 to "prawie" zwykły" amor a ap jest gwintem
Nie porównuj gówna do twarożku:P
Jedno i drugie to zawieszenie i posiadają amortyzatory. B6 nie do końca taki zwykły bo różnica jest dość duża między serią ale porównując do amortyzatora w gwincie AP i tego jak działa.